Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

13-jarige Leighton Bennett BDO Jeugd Wereldkampioen

De finale van het BDO Jeugd WK wordt sinds een aantal jaar op de donderdag van Lakeside gehouden. Vorig jaar ging Justin van Tergouw er nog met de hoofdprijs vandoor, dit keer stond een duel tussen de Engelsman Leighton Bennett en de Schot Nathan Girvan op het programma. Bennett pakte de winst overtuigend, 3-0.

Bennett, nog maar 13 jaar oud, wordt als een enorm talent gezien en versloeg dit jaar onder andere PDC-speler Ricky Evans al eens op een lokaal toernooi. Zijn 16 jarige tegenstander stond in 2017 ook al in de finale, toen verloor hij van Justin van Tergouw.

Bennett won de bull en kreeg dus het voordeel in leg 1. Dit voordeel benutte hij meteen en een 25-finish voor een 18-darter leverde hem leg 1 op. Girvan reageerde meteen met een 19-darter. De Schot pakte daarna zelfs meteen de break. Hij miste zelf nog 4 pijlen voor de leg, maar doordat Bennett zelf ook 2 miste kon Girvan toch op een 2-1 voorsprong komen. Hij wist de break echter niet te verzilveren. Bennett gooide namelijk een 180 en wist leg 4 in 15 pijlen van Girvan af te pakken. Zo kregen we in set 1 meteen een beslissende leg. De Engelsman Bennett kreeg nu alle ruimte en wist zonder veel druk van Girvan de leg in 16 pijlen uit te gooien. Girvan kon nu in de achtervolging, maar hij liet meteen zien dat ook te kunnen. Een prachtige 111-finish leverde hem de eerste leg op. Bennett liet vervolgens zien ook goed te kunnen finishen, hij gooide 83 er met 3 pijlen af. Daar bleef het echter niet bij, want een leg later Bennett naar een 2-1 voorsprong met een 14-darter vanaf 76. De 13-jarige Engelsman begon zijn eigen leg meteen met weer een 180, waarna hij de leg in 18 pijlen uitgooide en op een 2-0 voorsprong kwam.

Bennett schoot na de pauze weer uit de startblokken. Een 15-darter vanaf 61 leverde hem meteen de voorsprong op, de titel was nog maar 2 legs van hem verwijderd. Een 17-darter leverden hem weer een break op en nu leek het verzet van Girvan volledige gebroken. Een 127-finish levert Bennett zelfs bijna al de overwinning op, maar nadat hij de dubbel 8 mist is het toch Girvan die in leven blijft. Toch wordt de wedstrijd met een 100+ finish gewonnen, vanaf 121 op de bull. Onthoud de naam Leighton Bennett, want de nieuwe BDO Jeugd Wereldkampioen heeft een immens grote toekomst voor zich.

Bennett: 86.65/37.50%
Girvan: 76.56/33.33%

Image courtesy of
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *