Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael Smith

13e PDC-titel voor Michael Smith, Beeney steelt de show

Players Championship 10 is een prooi geworden voor Michael Smith. In de finale was hij zijn naamgenoot Ross Smith te baas, terwijl Aaron Beeney vandaag de man van de dag was.

Hoe verging de dag?

Na een fantastische finale op zaterdag verschenen er ook op zondag weer 128 speler aan de start van een Players Championship-toernooi. Een ook vandaag stonden er weer genoeg verrassingen op de planning. Ryan de Vreede versloeg zo in ronde één Daryl Gurney met 6-2, terwijl Benito van de Pas in een sterke wedstrijd (99 gemiddeld) met maar liefst 6-1 van Devon Petersen won. Rowby-John Rodriguez verraste Damon Heta (die wel matchdarts miste), terwijl Vincent van der Voort zich verslikte in Mike de Decker.

In ronde twee vlogen er twee kanonnen uit: Rob Cross verloor van Aaron Beeney (die een erg sterke dag kende), Michael van Gerwen moest zijn meerdere erkennen in William Borland. Weer een teleurstellende dag voor MVG dus. Stephen Bunting gooide in zijn wedstrijd met Ron Meulenkamp een 9-darter voor de overwinning.

Dit zou uiteindelijk niet de enige 9-darter van de dag zijn: José de Sousa gooide er ook één tegen Jermaine Wattimena. Het gemiddelde van de Portugees in deze wedstrijd kwam uit op 117.1, het lijkt ‘The Special One’ deze week geen moeite te kosten. Toch werd hij vroegtijdig uitgeschakeld. Ross Smith was hem in de kwartfinale met 6-3 de baas. Michael Smith noteerde ook nog een topgemiddelde: in zijn 6-2 overwinning op Dimitri van den Bergh kwam hij uit op 114.5. Ondanks deze hoge gemiddeldes was het Aaron Beeney die als man van de dag mocht worden verkozen. Vorig jaar won hij maar vier wedstrijden, vandaag haalde hij gewoon de halve finale door onder andere overwinningen op RVB en Cross.

Finale

Uiteindelijk waren het twee Smith’s die de finale haalden: Michael en Ross. Voor Ross kon dit vandaag zijn eerste titel worden, voor Michael zijn 13e. Michael Smith won de bull en lang leek dit ook al een beslissend moment te zijn. De eerste 11 (!) legs gingen met de darts mee, al ging dat in leg 11 maar net goed. Ross Smith miste één pijl voor de break, waarna Michael Smith 130 uitgooide. Het verzet van Ross Smith was bij een stand van 6-5 nu meteen gebroken. Met een 12-darter was het nu namelijk Michael Smith die wel brak, waarna hij het in zijn eigen leg afmaakte. Michael Smith laat zien dat hij er nog steeds toe doet, terwijl Ross Smith ondanks zijn nederlaag goede zaken doet richting de World Matchplay.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael Smith: 96.95 / 50%
Ross Smith: 90.07 / 42%

Nederlanders

Onze landgenoten kenden na een matige start op zaterdag vandaag wel een goede dag. Berry van Peer haalde zelfs de halve finale, door onder andere Dave Chisnall uit te schakelen. Raymond van Barneveld verloor in de kwartfinale verrassend van Aaron Beeney, nadat hij wel van Brendan Dolan en Nathan Aspinall had gewonnen. Jermaine Wattimena en Maik Kuivenhoven haalden de laatste 16, terwijl Christian Kist, Danny Noppert en Vincent van der Meer de laatste 32 haalden.

Uitslagen

Kwartfinales
Ross Smith 6-3 José de Sousa
Berry van Peer 6-3 Steve Lennon
Aaron Beeney 6-2 Raymond van Barneveld
Michael Smith 6-3 Martin Schindler

Halve Finales
Ross Smith 7-2 Berry van Peer
Michael Smith 7-4 Aaron Beeney

Finale
Michael Smith 8-5 Ross Smith

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *