Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gian van Veen

16-jarige Littler en Van Veen succesvol in Milton Keynes

De 16-jarige Luke Littler en Gian van Veen hebben afgelopen zaterdag in Milton Keynes de titels gepakt op Development Tour. Jurjen van der Velde werd verliezend finalist in één van de toernooien. Lees hier meer.

Development Tour 3

Luke Littler liet bij zijn debuut op vrijdag al mooie dingen zien op de Development Tour. Met een kwartfinale- en een finaleplaats ging hij met veel zelfvertrouwen van start aan Development Tour 3. De tiener bereikte zijn tweede finale op een rij, na overwinningen op o.a. Bradley Brooks, Daan Bastiaansen en Nathan Girvan.

In de finale trof hij de Nederlandse tourkaarthouder Jurjen van der Velde. Hij had onderweg naar de finale afgerekend met Keane Barry, Owen Bates, Lewy Williams en Nathan Rafferty. In de finale had hij echter weinig in te brengen. De Groninger haalde zijn niveau bij lange na niet en bezorgde daarmee Littler zijn eerste PDC-titel. In de finale was de Engelse met 5-1 te sterk voor Van der Velde.

Development Tour 4

‘The Nuke’ nam het goede gevoel mee naar het tweede toernooi van de dag. Met overwinningen op drie tourkaarthouders bereikte Littler opnieuw de kwartfinales; Dylan Slevin (4-1), Danny Jansen (4-3) en Owen Roelofs (4-3) werden op rij verslagen. Hier eindigde hij uiteindelijk ook, in de kwartfinales verloor Littler in een beslissende leg van Wessel Nijman (5-4). Een finale kwam er niet voor Nijman. De Nederlander kwam 4-1 voor, maar kon de wedstrijd niet naar zich toe trekken. Adam Paxton won 4 legs op een rij en bereikte daarmee de finale.

In de finale stond wederom een Nederlandse tourkaarthouder, dit keer lukte Gian van Veen het. Na een matige start aan het Development Tour-seizoen won Van Veen in het vierde toernooi van o.a. Jitse van der Wal, James Beeton, Owen Bates en Sebastian Bialecki om de finale te halen. Van Veen begon goed aan de finale, door de eerste twee legs van de finale te pakken. Echter stond het na vier legs gewoon gelijk, Paxton won twee legs op een rij voor 2-2. Daarna begon de Engelsman te missen op de dubbels, waarvan de Nederlanders profiteerde. Met legs in 19,15 en 21 pijlen pakte de 20-jarige zijn tweede Development Tour-titel uit zijn carrière.

Nederlanders

Gian van Veen was de beste Nederlander van de dag door één van de twee titels te pakken. Ook Jurjen van der Velde mag tevreden terugkijken op zijn dag, hij bereikte de finale van het eerste toernooi van de dag. Tijdens Development Tour 3 bereikte Stefan Dees knap de kwartfinales, terwijl de laatste 16 het eindstation was voor Levy Frauenfelder, Jitse van der Wal en Luke van der Kwast. Tijdens Development Tour 4 verloor Wessel Nijman in de halve finales. Voor Owen Roelofs zat de dag erop bij de laatste 16.

Stand Development Tour

Luke Littler heeft de koppositie overgenomen van Dylan Slevin en heeft daarbij ook een ruime voorsprong opgebouwd, hij leidt met 1525 pond. De Nederlanders doen het goed, met Gian van Veen, Wessel Nijman en Owen Roelofs staan er drie Nederlanders in de top 8. Na 24 toernooien kwalificeert de top twee zich voor het aankomende PDC WK, terwijl de nummer één ook een ticket verdiend voor de Grand Slam of Darts.

  1. Luke Littler 4500
  2. Dylan Slevin 2975
  3. Gian van Veen 2650
  4. Christopher Toonders 2575
  5. Wessel Nijman 1775
  6. Nathan Rafferty 1700
  7. Owen Roelofs 1300
  8. Adam Paxton 1275
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *