Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Damian Mol - Belgian Darts Open 2023

164-finish Gilding nekt Mol: Nederlander uitgeschakeld

Damian Mol heeft op het Dutch Darts Championship nipt verloren van Andrew Gilding. De Nederlander leek op weg naar een stunt, maar kreeg een 164-finish om zijn oren op een pijnlijk moment.

Na twee jaar op de Pro Tour moest Damian Mol dit jaar weer verder zonder tourkaart. De darter uit Sint Willebrord kwam op Q-School nog dichtbij het behouden van zijn plekje tussen de profs, maar uiteindelijk moet hij het dit jaar met deelname aan het Dutch Darts Championship doen. Tegen Andrew Gilding lagen er kansen, die hij in de eerste legs ook zeker pakte. Nadat de Engelsman op 2-1 kwam, werd Mol de wedstrijd in geholpen door meerdere missers van de Engelsman. Twee legs op rij sloeg de Nederlander toe, waardoor hij met behulp van een break op 3-2 kwam.

Gilding leek met een 106-finish direct terug te slaan, maar Mol reageerde perfect. Een 120-finish leverde de Nederlander weer de voorsprong op, al kon hij niet de juiste versnelling vinden om ook echt een gat te slaan. De wedstrijd bleef als een achtbaan op en neer gaan, met als hoogtepunt leg tien. Mol zette zich weg op 68 voor de zege, waarna Gilding met een 164-finish de wedstrijd alsnog op zijn kop zette. Deze klap leverde ‘Goldfinger’ de zege op: met een 21-darter greep de Engelsman in de beslissende leg de zege.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Andrew Gilding: 86.28 / 31,6%
Damian Mol: 88.27 / 41,7%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *