Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken

17-jarige Gawlas debuteert op Euro Tour, Kciuk en Koltsov ook succesvol

Afgelopen weekend werden er in Praag gedart voor de Euro Tour. Op zaterdag en zondag werden vier Euro Tour Qualifiers gespeeld, waarvan de winnaar zich telkens plaatste. Lees hier meer.

Austrian Darts Championship
De eerste qualifier van het weekend begon met 28 spelers. Uiteindelijk werd dit een verrassende qualifier want beide spelers wisten nog nooit eerder een Euro Tour Qualifier finale te bereiken. De 17-jarige Adam Gawlas bereikte als eerste de finale met knappe overwinningen op David Rosi (6-3), Sándor Balló (6-0), Roman Benecky (6-2) en Boris Koltsov (6-3). Zijn tegenstander was de Tsjechische landgenoot Martin Popelka. Popelka wist de finale te halen door overwinningen op Dimitrij Gorbunov (6-3), Balogh Béla (6-1), Gergely Lakatos (6-1) en Karel Sedlacek (6-4). In de finale was de jonge Gawlas duidelijk te sterk met 6-2, inclusief een 124-finish. We gaan de 17-jarige Tsjech aankomend weekend dus zien op de Euro Tour in Vienna.

European Darts Matchplay
De tweede qualifier op de zaterdag begon met 28 spelers. Dit keer ging de finale tussen twee bekendere spelers, Krzysztof Kciuk en Boris Koltsov kwamen tegenover elkaar te staan in de finale. Kciuk wist de finale te bereiken ten koste van Dimitrij Gorbunov (6-4), Roman Obukhov (6-2), Sebastian Steyer (6-3) en Pavel Drtil (6-3). Koltsov bereikte de finale met zeges op Balogh Béla (6-0), Pal Székely (6-2), Karel Sedlacek (6-4) en Gergely Lakatos (6-1). In een hoogstaande finale moest er een beslissende leg komen, die uiteindelijk werd gewonnen door de Pool (6-5), waardoor hij zijn tweede Euro Tour deelname gaat maken later dit jaar.

International Darts Open
Zondagmiddag werd met 27 spelers begonnen aan de Qualifier voor de International Darts Open. Wederom wist Boris Koltsov de finale te halen, dit keer was Sebastian Steyer de tegenstander. ‘The Viking’ bereikte de finale door Dimitrij Gorbunov (6-2), Pal Székely (6-3), Lukasz Waclawski (6-2) en Roman Obukhov (6-3) te verslaan. Steyer behaalde de finale met overwinningen op Maxim Belov (6-2), Patrick Kovács (6-5), Andrej Pontus (6-4) en Janos Vegso (6-2). In de finale wist Koltsov met een gemiddelde van 94,93 en een first 9 gemiddelde van 105,50 met 6-0 te winnen van Steyer, waardoor de Rus zijn derde Euro Tour dit jaar gaat spelen.

Gibraltar Darts Trophy
De laatste Qualifier van het weekend werd begonnen met 26 spelers. De laatste finale ging tussen de Tsjechische Adam Gawlas en de Pool Krzysztof Kciuk. Gawlas bereikte zijn tweede finale van het weekend door overwinningen op Michal Smejda (6-3), Roman Obukhov (6-1) en Andrej Pontus (6-0). Kciuk bereikte ook zijn tweede finale in het weekend, hij deed het ten koste van Dimitrij Gorbunov (6-4), Karel Sedlacek (6-5) en Pavel Drtil (6-3). In de finale moest voor de tweede keer een beslissende leg gespeeld worden, wederom was dit het geval voor Kciuk en weer wist hij de beslissende leg te winnen waardoor hij zich klaar kan maken voor een trip naar Gibraltar!

Image courtesy of FOTO: Stefan Strassenberg (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *