Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Luke Littler - Premier League 2024

17-jarige Luke Littler bij debuut naar Premier League-finale

Luke Littler is er in geslaagd om bij zijn eerste deelname in de Premier League Darts direct de finale te bereiken. In de halve finale produceerde de 17-jarige een gemiddelde van 100 om Michael Smith met 10-5 te verslaan. Lees hier meer.

Littler neemt ruime voorsprong

Luke Littler mocht de eerste halve finale beginnen en deed dat door met een 68-finish zijn eigen leg te houden. Michael Smith wist hetzelfde te doen, met een 67-finish hield hij ook zijn eigen leg. Daarna begon Littler te beuken, met een 144-finish (12 darts) wist hij zijn eigen leg te houden waarna hij in de leg van Smith 7 perfecte darts wist te produceren. Uiteindelijk wist hij in 12 darts te breaken en kon een leg later de break ook verzilveren door met een 92-finish voor de derde 12-darter op een rij te zorgen.

Daarna gingen er twee legs met de darts mee. In de zevende leg kregen beide heren enorm veel pijlen op de dubbel, maar was het uiteindelijk ‘The Nuke’ die voor de tweede break zorgde door in 22 pijlen uit te zijn. Littler hield opnieuw zijn eigen leg, waardoor hij op een 7-2 voorsprong kwam. In de laatste leg voor de pauze kreeg Littler opnieuw kansen voor de break, maar wist dit keer niet te profiteren. Smith gooide dubbel 15 om de pauze in te gaan met een 7-3 achterstand.

Littler geeft Smith geen kans meer

Smith kwam strijdvaardig de pauze uit, want met een 50-finish brak Smith voor de eerste keer terug. Lang kon hij er niet van genieten, want met een 107-finish brak Littler direct terug om in 12 pijlen zijn eigen leg te houden om zo op matchpoint te komen; 9-4. De overige legs gingen allemaal met de darts mee, waardoor de 17-jarige met een 65-finish de partij met 10-5 naar zich toe trok en zich zo kon klaarmaken voor zijn allereerste Premier League-finale!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Luke Littler: 100,30 / 38,5%
Michael Smith: 95,17 / 33,3%

Image courtesy of FOTO: Michael Cooper (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *