Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Beau Greaves

18-jarige Beau Greaves jongste wereldkampioen ooit

Beau Greaves heeft op dominante wijze de wereldtitel bij de vrouwen veroverd. De 18-jarige versloeg Kirsty Hutchinson met 4-0 in de finale.

Na twee wereldtitels op rij voor Mikuru Suzuki, gevolgd door een periode van twee jaar zonder WK, namen Beau Greaves en Kirsty Hutchinson het vandaag tegen elkaar op voor de WK-titel bij de vrouwen. Voor beide dames was het hun eerste WK-finale, maar bij Greaves was dat in de eerste set totaal niet te merken. Met legs in 15, 12 (met 128-finish) en 16 kwam ze zelfs tot een gemiddelde van 104.9 in die eerste set.

Greaves blaast Hutchinson weg

Hutchinson was amper bekomen van dit geweld, maar toch kon ze daarna haar eerste leg winnen: ze had hier wel een paar missers van Greaves voor nodig. Toch werd ze ook in deze set weggespeeld. Greaves volgde dit op met een 11-darter, waarna legs in 17 en 19 pijlen volgden. De stand kwam op 2-0. Hutchinson werd allesbehalve gespaard, want ook set drie ging enorm snel naar Greaves: legs in 19, 16 en 18 zorgden voor weer een set in het voordeel van de jongeling. Er was niemand die er meer over twijfelde naar wie de wereldtitel zou gaan. Hutchinson leek het ook in de gaten te hebben: meer dan die ene leg die ze won zou ze niet cadeau krijgen van Greaves. Met legs in 19, 16 en 19 pijlen maakte ze het vakkundig af. Met 18 jaar werd ze zo de jongste wereldkampioen ooit. Onthoud haar naam goed, u gaat nog veel meer van haar horen: Beau Greaves.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Beau Greaves: 92.05 / 44%
Kirsty Hutchinson: 72.52 / 11%

Image courtesy of FOTO: Chris Sargeant (Tip Top Pics)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *