Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

30e Euro Tour titel voor Michael van Gerwen

Na een overtuigende overwinning op Rob Cross in de Premier League, waarna hij de koppositie weer overnam, is het Michael van Gerwen dit weekend gelukt om weer een Euro Tour titel te winnen. De German Darts Grand Prix werd zijn 30e zege op de Euro Tour. In de finale versloeg hij Simon Whitlock met 8-3. 

Één doel had Michael van Gerwen dit weekend: op maandag, een dag voor zijn 30e verjaardag, zijn 30e Euro Tour te winnen. Na overwinningen op Ratajski, Bunting, Evetts en Cross werd de finale bereikt en zo moest er nog maar één wedstrijd worden gewonnen. Dit moest gebeuren tegen Simon Whitlock. De Australiër begon erg slecht aan het jaar, maar dit weekend kan voor hem mogelijk het begin van weer een goede periode zijn. Whitlock won de bull en mocht aan de wedstrijd beginnen. Met een 14-darter was het toch Van Gerwen die als eerste toesloeg. Nog een 14-darter, net als in leg één met een 48-finish op tops, bracht de stand op 2-0. Van Gerwen bleef maar gaan en een 13-darter gevolgd door een 12-darter met een 137-finish (57-40-40) leverde hem nog weer twee legs op. Het gemiddelde torende op dit moment uit boven de 116. Whitlock kwam echt niet in de wedstrijd voor en kreeg weer een break om de oren, dit keer gooide MVG een 100-finish voor een 11-darter.

Bij een stand van 5-0 kende Van Gerwen dan toch een slechte leg, waardoor Whitlock met een 16-darter zijn eerste leg kon winnen. De Australiër hield ook zijn eigen leg, een 180 van MVG was niet genoeg om veel druk op de 46-finish te leggen. Met een 14-darter pakte Van Gerwen dan toch weer een leg, nog twee verwijderd van een titel (6-2). Een 13-darter van Whitlock werd gevolgd door een 14-darter van Van Gerwen, waardoor de titel dichtbij was. Één leg later gebeurde dit al. Whitlock miste een pijl op dubbel 13, waarna MVG toesloeg op dubbel 10.

Van Gerwen: 107.3/70%
Whitlock: 94.38/50%

Image courtesy of FOTO: Tobias Wenzel (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.