Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

4 Nederlandse heren naar kwartfinale World Masters

Vanuit Nederlands oogpunt is de World Masters in Assen nu al een succes. Maar liefst vier van onze landgenoten keren op zondag terug in de kwartfinale.

Na de eerste schifting op donderdag werd er op vrijdag begonnen aan de laatste 128 bij de mannen. Voor Paul Lim en James Richardson was dit meteen het eindstation: Lim verloor nipt van Heine Uuldriks, terwijl Richardson met dezelfde cijfers verloor van Jacques Labre, 5-4 namelijk. Een ronde later vlogen outsiders Dennie Olde Kalter (5-4 tegen Kevin Luke) en Luke Littler (5-1 tegen Davyd Venken) er ook al uit.

Bij de laatste 32 stond er met Wesley Plaisier tegen Chris Landman een sterk Nederlands onderonsje op het programma. In een beslissende leg wist Plaisier dit te winnen, waardoor hij ook nog zijn WK-kansen levend hield. Jurjen van der Velde ging verrassend onderuit tegen Ralph Polderman, terwijl Davy Proosten en Nick Kenny respectievelijk te sterk waren voor Andy Baetens en Richard Veenstra.

Met 8 Nederlanders bij de laatste 16 zag het er al erg goed uit. Plaisier was de eerste die de kwartfinale haalde door Christian Gödl te verslaan, waarna Owen Roelofs, Davy Proosten en Kay Smeets hem volgden. Jelle Klaasen moest zijn meerdere erkennen in Kai Fan Leung, terwijl Martijn Dragt verloor van Danny Lauby. Nick Kenny en Barry Copeland maakten de kwartfinales compleet.

Laatste 16
Nick Kenny 5-3 Vitezslav Sedlak
Danny Lauby 5-2 Martijn Dragt
Davy Proosten 5-1 Ralph Polderman
Wesley Plaisier 5-1 Christian Gödl
Kai Fan Leung 5-3 Jelle Klaasen
Owen Roelofs 5-2 Alexander Merkx
Kay Smeets 5-3 Antony Allen
Barry Copeland 5-1 Jacques Labre

Kwartfinales (zondag)
Nick Kenny vs Danny Lauby
Davy Proosten vs Wesley Plaisier
Kai Fan Leung vs Owen Roelofs
Kay Smeets vs Barry Copeland

Klik hier voor de volledige resultaten.

Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *