Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jason Heaver

46-jarige Jason Heaver pakt tourkaart voor eerste keer

Op dag 2 van de UK Q-School Final Stage stonden er 126 spelers aan de start van het toernooi. Uiteindelijk bleek de Engelsman Jason Heaver de sterkste in Milton Keynes. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Opnieuw was dag 2 van de UK Final Stage er één met hoog niveau, veel grote namen overleefden de eerste ronde niet. Grote favoriet Scott Mitchell verloor net als op dag één in de eerste ronde, dit keer was de Jack Main met 6-2 te sterk. Ook voor Danny Baggish zat het toernooi na één wedstrijd er al op, hij verloor van Chas Barstow 6-3. Andere namen die vroeg sneuvelden waren Kevin Painter, Richard North, Martin Heneghan, Simon Stevenson, Fallon Sherrock, Matthew Dennant en Robert Thornton.

Ook viel er vandaag de tweede 9-darter op UK Q-School. Shane McGuirk produceerde de perfecte leg in de tweede ronde tegen Lewis Pride, die hij met 6-2 won. Jason Heaver liet vandaag ook mooie dingen zijn, hij bereikte de finale met o.a. twee overwinningen met een gemiddelde van boven de 100. De andere finalist was Alan Soutar, die op dag één al de laatste 16 bereikte. Op dag 2 was hij o.a. te sterk voor Jack Main, Joe Murnan en Eddie Lovely.

Finale

De finale ging tussen twee ervaren mannen, Alan Soutar tegen Jason Heaver. Heaver begon goed door zijn eigen leg te houden, maar zag vervolgens Soutar drie legs in 15 darts pakken met finishes van 62,76 en 150. Heaver vocht zich knap terug tot 4-4 door goede scores en finishing. Heaver hield vervolgens ook zijn eigen leg en kwam op matchpoint. In de tiende leg stond Soutar na 12 darts te wachten op 44, waarna de Engelsman met een 123-finish in 12 darts de zege pakte en daarmee ook een tourkaart voor de eerste keer.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jason Heaver: 97,3 / 55%
Alan Soutar: 94,6 / 44%

Uitslagen

Kwartfinales
Alan Soutar 6-4 Joe Murnan
Eddie Lovely 6-4 Mike Warburton
Lewis Williams 6-3 Chris Quantock
Jason Heaver 6-1 Adam Mould

Halve finales
Alan Soutar 6-4 Eddie Lovely
Jason Heaver 6-5 Lewis Williams

Finale
Jason Heaver 6-4 Alan Soutar

Order of Merit

1. Alan Soutar 7
2. Martin Lukeman 6
3. Jack Main 6
4. Eddie Lovely 5
5. Gavin Carlin 5
6. Lewis Williams 4
7. Joe Murnan 4
8. Jon Worsley 4
9. Sean Fisher 4
10. Chas Barstow 4
11. Lee Evans 3
12. Mike Warburton 3
13. Adam Mould 3

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *