Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Prakash Jiwa

52-jarige Prakash Jiwa debuteert op PDC WK

Prakash Jiwa heeft de zondagmiddag de Indian Qualifier voor het PDC WK gewonnen. In Surat versloeg hij Nitin Kumar in een spannende finale. Lees hier meer.

Prakash Jiwa en Nitin Kumar waren de grote favorieten om zich te kwalificeren voor het WK in december. Echter kon slechts één naar het WK. Zaterdag won Kumar de generale, hij versloeg Jiwa met 5-3 in de finale van de IDF National Championship.

De Indian Qualifier werd gestart in een groepsfase, waar de beste 16 spelers overbleven in de knock-outfase. Jiwa kende een vrij eenvoudige route naar de finale. In de knock-outfase was de voormalig PDC-tourkaarthouder te sterk voor Vikash Jhajharia (4-0), Vikehelie Suohu (4-1) en Suketu Ahir (5-1). Kumar kende alleen in de halve finale tegenstand, hij versloeg Vikash Kothari met 5-3. Tegen Akshay Mehta en Chetan Dighe werd 4-0 gewonnen.

In de finale begon Jiwa ijzersterk. Hij won de eerste 5 legs (!) van de finale. Dit deed hij in 18,21,18,18 en 16 darts. Toch gaf Kumar niet op. In de zesde leg brak Kumar meteen terug met een 104-finish en hield daarna ook zijn eigen leg met een 64-finish voor 5-2. In de achtste leg kreeg Jiwa dan zijn eerste 3 matchdarts, maar werden gemist. Echter mocht hij een beurt later ook nog terug komen, hij gooide zich ‘dood’; in plaats van een single 2 voor dubbel 4, gooide hij single 15. Kumar maakte ook deze break ongedaan. Deze break werd ook verzilverd, met een 13-darter werd het 5-4. In de tiende leg kreeg Kumar de kans om er ook nog 5-5 van te maken, maar miste vier keer op de dubbel. Kumar miste drie pijlen op de dubbel, waarna Jiwa het alsnog afmaakte via tops. De 52-jarige Indiër gaan we later dit jaar terug zien in Alexandra Palace, waar hij zijn WK-debuut gaat maken.

Uitslagen

Kwartfinales
Suketu Ahir 4-3 Mohan Goel
Prakash Jiwa 4-1 Vikehelie Suohu
Vikash Kothari 4-3 Viral Mehta
Nitin Kumar 4-0 Chetan Dighe

Halve finales
Prakash Jiwa 5-1 Suketu Ahir
Nitin Kumar 5-3 Vikash Kothari

Finale
Prakash Jiwa 6-4 Nitin Kumar

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *