Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Michael van Gerwen - Premier League 2024

Deze Week: Van Gerwen op jacht naar meer titels

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 8: 19 Februari – 25 Februari.

Maandag 19 Februari – Dinsdag 20 Februari: Players Championship 3 & 4
Tijd: 14.00
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect.com

Het was vorige keer meteen raak: Luke Littler won bij zijn debuut op de Pro Tour meteen een titel. Gary Anderson sloeg toe tijdens toernooi, waarna er deze week weer nieuwe kansen liggen. Michael van Gerwen is er dit keer ook bij: de Nederlander won al twee keer in de Premier League, maar hoopt nu ook op de vloer toe te slaan. Het totaal aantal Nederlanders komt zo op 25. Gian van Veen, Raymond van Barneveld en Niels Zonneveld haalden vorige week al eens de kwartfinale, deze week zullen andere landgenoten dit voorbeeld willen volgen.

Woensdag 21 Februari: European Tour Qualifiers 3 & 4
Tijd: 13.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Vorige week woensdag kleurde oranje. Op de eerste kwalificatietoernooien in de nieuwe vorm gingen maar liefst negen van de in totaal 20 plekken naar spelers uit Nederland. Bij de start van de European Tour zullen zo al veel Nederlanders in actie komen, maar ook in toernooi drie en vier zou een aantal van onze landgenoten niet misstaan. De twee kwalificatietoernooien worden afgewerkt op woensdag.

Donderdag 22 Februari: Premier League 4, Newcastle
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay, www.pdc.tv/live-scores

Na twee zeges op rij ligt het zelfvertrouwen weer torenhoog bij Michael van Gerwen. ‘Mighty Mike’ reist met dit goede gevoel deze week af naar Newcastle, waar hij het in ronde één op mag nemen tegen Gerwyn Price. Peter Wright hoopt van de nul af te komen, al zal hij daarvoor wel van Luke Littler moeten winnen. Ook Nathan Aspinall heeft nog geen enkel punt te pakken: ‘The Asp’ treft in de eerste partij van de avond Michael Smith. Rob Cross en Luke Humphries maken de kwartfinales compleet.

Vrijdag 23 Februari – Zondag 25 Februari: Development Tour 1 t/m 5
Tijd: 11.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Veel jonge spelers waren maar wat blij toen Luke Littler de finale haalde op het WK. ‘The Nuke’, die de afgelopen weken ook alle wereldtoppers verslaat, mag zo dit jaar niet mee doen aan de Development Tour. In Milton Keynes ligt zo vooral de focus op Gian van Veen, die nog wel in actie mag komen. De jonge Nederlander heeft naast prijzengeld weinig te verdienen: de WK-tickets en tourkaarten die er voor de top twee klaarliggen, heeft hij niet nodig. Voor spelers als Jurjen van der Velde, Owen Roelofs en Danny Jansen is het wel de hoofdprijs, terwijl ook Wessel Nijman zijn status van toptalent wil bevestigen.

Zaterdag 22 Februari – Zondag 25 Februari: DPNZ Tour 1 & 2
Tijd: 00.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

In navolging van bijna alle regionale competities van de PDC houdt ook de DPNZ dit jaar een volledige ranglijst bij. Voor de darters in Nieuw-Zeeland vervalt het kwalificatietoernooi richting het WK: de nummer één van de nieuwe ranglijst na 12 toernooien mag afreizen naar ‘Ally Pally’. Ben Robb en Haupai Puha vochten de afgelopen jaren uit wie de beste was op het eiland, maar Puha is tegenwoordig in het bezit van een tourkaart. Het ligt niet voor de hand dat hij dit weekend terugreist, waardoor Ben Robb de grote favoriet lijkt in eigen land.

WDF Weekend

23 – 25 Februari: South Australian Classic
23 – 25 Februari: Slovak Open & Slovak Masters
23 – 25 Februari: Port City Open (USA)
25 Februari: Jonathan Souders Florida Open (USA)

Een druk weekje bij de WDF: met maar liefst vijf toernooien op de planning, verspreid over drie continenten, wordt er bijna op elk moment wel gedart. In Australië wordt er meteen een ticket voor Lakeside verdiend: de South Australian Classic valt in de categorie ‘Goud’. In zowel Slowakije als de Verenigde Staten wordt er één keer gespeeld in de categorie ‘Zilver’ en één keer in de categorie ‘Brons.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *