Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Players Championship

Deze Week: Duitsland verwelkomt Pro Tour

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 12: 18 Maart – 24 Maart.

Maandag 18 Maart – Dinsdag 19 Maart: Players Championship 5 & 6
Tijd: 13.00
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect.com

De UK Open en Belgian Darts Open kwamen even tussendoor, maar deze week gaat de focus weer naar de Players Championship-toernooien. Het vijfde en zesde toernooi van het jaar vindt plaats in Hildesheim, Duitsland. Normaal gesproken betekende dat veel afzeggingen, maar deze keer lijkt het mee te vallen. Luke Littler is er niet bij: ‘The Nuke’ zoekt wat rust op in zijn overvolle agenda. Meer dan 25 Nederlanders zullen hier maar wat blij mee zijn, want de kansen op een titel stijgen hierdoor. Op de Challenge Tour en Development Tour waren onze landgenoten al succesvol, lukt het deze week ook op de Pro Tour?

Donderdag 21 Maart: Premier League 8, Dublin
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay, www.pdc.tv/live-scores

Halverwege de Premier League mag er een eerste balans op worden gemaakt. Luke Humphries heeft zich met twee titels aan kop van het klassement genesteld, waardoor hij het in Dublin op mag gaan nemen tegen Peter Wright. Michael van Gerwen staat nog op plek twee, waardoor hij Gerwyn Price treft in Ierland. De meeste spanning staat op het duel tussen de nummer vier en vijf, Nathan Aspinall tegen Rob Cross, terwijl ook Luke Littler en Michael Smith elkaar treffen.

Zaterdag 23 Maart – Zondag 24 Maart: Women’s Series 1 t/m 4
Tijd: 11.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Noa-Lynn van Leuven liet zichzelf afgelopen weekend al zien met een titel op de Challenge Tour: de vorm is aanwezig voorafgaande aan de start van de Women’s Series. De Nederlandse hoopt dit jaar de grootste uitdager te zijn voor Beau Greaves. Fallon Sherrock, Mikuru Suzuki, Lisa Ashton en Rhian O’Sullivan lieten vorig jaar ook al zien dat er genoeg strijd valt te verwachten om de WK én Grand Slam of Darts-plekken, waardoor dit jaar beter dan ooit lijkt te gaan worden.

Zaterdag 23 Maart – Zondag 24 Maart: DPNZ Tour 3 & 4
Tijd: 00.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Ben Robb liet zich in februari twee keer aftroeven, maar is dit weekend uit op revanche. ‘Big Rig’ moet na de eerste twee toernooien Mark Cleaver nog voor zich dulden, maar hoopt na toernooi vier wel aan de leiding te staan. De nog jonge Kayden Milne, de nummer drie na het eerste weekend, lijkt samen met Cleaver zijn grootste concurrent, terwijl ook Darren Herewini en Jonny Tata gevaarlijke klanten zijn.

WDF Weekend

22 – 24 Maart: Torshavn Open & Faroe Islands Darts Open
22 – 24 Maart: Virginia Beach Classic (USA)

Drie toernooien deze week bij de WDF. Op de Faeröer Eilanden vindt het jaarlijkse dartweekend plaats, dat langzamerhand naam begint te maken binnen de dartwereld. Beide toernooien vallen nu nog in de categorie ‘Brons’. Ook in de Verenigde Staten knallen ze door: in Virginia wordt er gespeeld in de categorie ‘Zilver’.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *