Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Richard Veenstra - PDC World Championship 2023

Deze Week: Overvol programma bij de PDC

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 15: 8 April – 14 April.

Maandag 8 April – Woensdag 10 April: Players Championship 7 & 8 + European Tour Qualifiers 5 & 6
Tijd: 14.00
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect.com

Na een demonstratie van Luke Humphries op de European Tour en twee weken vol vuurwerk van Luke Littler in de Premier League, mogen beide mannen deze week weer aan de bak op de Pro Tour. Aangevuld met nog 126 spelers belooft het weer een spektakel te worden. Drie weken geleden verraste Raymond van Barneveld de dartwereld door weer een titel te winnen, waardoor bij een heel leger aan spelers het geloof ook toe zal zijn genomen. Michael van Gerwen wacht daarentegen nog op zijn eerste titel van het jaar: in Leicester hoopt de drievoudig wereldkampioen toe te slaan. Op woensdag wordt er daarna ook nog gespeeld voor plekken op het vijfde en zesde European Tour-toernooi van het jaar.

Donderdag 11 April: Premier League 11, Birmingham
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay, www.pdc.tv/live-scores

Met nog zes avonden te gaan neemt de spanning snel toe in de Premier League. Luke Humphries en Luke Littler hebben een gat geslagen ten opzichte van de rest: de wereldkampioen neemt het in Birmingham ook nog op tegen de nummer laatste, Peter Wright. Littler treft een partij later Rob Cross, terwijl Gerwyn Price en Michael Smith elkaar treffen in een toch al belangrijk duel. Michael van Gerwen heeft de punten ook hard nodig: tegen Nathan Aspinall is het erop of eronder.

Vrijdag 12 April – Zondag 14 April: International Darts Open, European Tour 3
Tijd: 13.00 & 19.00
Waar te volgen: Viaplay, www.pdc.tv/live-scores

Een drukke week voor de topdarters: na de Pro Tour en Premier League staat er dit weekend ook nog een European Tour-toernooi op het programma. In Riesa verschijnen er zeven Nederlanders aan de oche: naast Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert zijn dat Raymond van Barneveld, Gian van Veen, Richard Veenstra en Jitse van der Wal. Voor de laatstgenoemde wordt het zelfs zijn debuut op het PDC-podium. Luke Littler moet nog even geduld hebben, want de 17-jarige is er dit weekend niet bij. Luke Humphries, die vorige week domineerde, gaat op voor een tweede titel.

WDF Weekend

12 – 14 April: Budapest Classic & Budapest Masters (HON)
13 – 14 April: Iceland Open & Iceland Masters (IJS)

Met vier toernooien uit de categorie ‘Brons’ is het een drukte van jewelste bij de WDF deze week. Zowel in Hongarije als op Ijsland worden er twee toernooien gehouden, waardoor de Europese spelers heel wat te kiezen hebben.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *