Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

9-darter en finaleplaats voor geweldige Van Gerwen!

Nadat Daryl Gurney in de kwart finale met 10-9 had gewonnen van Jelle Klaasen, wachtte in de halve finale weer een Nederlandse tegenstander voor de Noord-Ier. Zijn tegenstander was niemand minder dan de nummer 1 van de wereld: Michael van Gerwen.

Daryl Gurney mocht de partij beginnen en hij wist meteen zijn eerste leg te winnen. Van Gerwen kreeg 114 net niet uit, waarna Gurney gretig zijn kans pakte. Met 2 pijlen wist Gurney 66 uit te gooien om op een 1-0 voorsprong te komen. In de leg van Van Gerwen was het dit keer Gurney die als eerst op een finish wist te komen, maar 161 bleek teveel van het goede voor “Super Chin”. Met een 59 finish kwam Van Gerwen op gelijke hoogte. In de derde leg zette Van Gerwen meteen weer de aanval in om de leg af te pakken van zijn Noord-Ierse tegenstander. Na 9 darts bleef 32 over voor “Mighty Mike” en met een 10-darter was de eerste break van de partij een feit. Met een break op zak leek Van Gerwen rustig op een 3-1 voorsprong af te stevenen. 154 werd nog gemist door MvG, maar 118 werd niet uitgegooid door Gurney. Met zijn tweede pijl werd de dubbel 17 geraakt en was de 3-1 voorsprong een feit. Beide mannen gooien een sterke laatste leg en het was Gurney die deze leg wist te winnen. Met een 87 finish en een 12 darter maakte Gurney een einde aan de eerste sessie die met 3-2 werd gewonnen door Van Gerwen.

Na de onderbreking was het Van Gerwen die de zesde leg mocht gaan beginnen en meteen wist hij zijn wereldklasse te etaleren. Zijn eerste drie pijlen leverden meteen een 180 score op en ook zijn tweede beurt was het weer raak voor Van Gerwen. Na 6 pijlen te hebben gegooid bleef 141 over en mocht iedereen zich gaan opmaken voor de kans op een 9-darter. Zijn eerste pijl belandde in de trippel 20, de tweede in de trippel 19 en nadat ook de dubbel 12 werd geraakt was de 9-darter een feit! Ook de zevende en achtste leg bleken een prooi voor Van Gerwen. Gurney leek aangeslagen en Van Gerwen bleef goed finishen. Met een 72 en een 88 finish bracht hij de stand in no-time naar 6-2. Gurney wist zichzelf 1 kans te verschaffen om iets terug te doen, maar vanaf 88 werd de bulls-eye gemist. Met zijn laatste pijl werd de dubbel 9 geraakt door Van Gerwen, waarmee de wedstrijd praktisch al gespeeld leek. Ook de tiende leg ging naar de Nederlander. Zijn eerste 3 darts op de dubbel werden nog gemist door Van Gerwen, maar Gurney kreeg 109 niet uit. Deze herkansing werd niet gemist door Van Gerwen en na deze 16-darter gingen beide spelers de onderbreking in met een 8-2 tussenstand in het voordeel voor Van Gerwen.

Na de onderbreking deed Gurney meteen weer wat terug. Met opnieuw een 87 finish via dubbel 5 bracht hij de stand terug tot 8-3. Van Gerwen bleef steady doorgaan en wist “gewoon” zijn eigen leg te houden. Ondanks 2 opeenvolgende 180 scores van Gurney was het MvG die met een 60 finish op 2 legs van de zege wist te komen. Ook de leg van Gurney ging naar “Mighty Mike”. Nadat de twaalfde leg met 14 darts naar Van Gerwen was gegaan, ging deze leg met 13 darts naar de sloopkogel uit Vlijmen. Ondanks dat Gurney nog 1 pijl kreeg om Van Gerwen te breken kon hij niet voorkomen dat Van Gerwen wedstrijdpijlen zou gaan krijgen. Vanaf 54 bleek dat zelfs Van Gerwen kon missen, want zijn eerste 2 matchdarts gingen mis. Gurney profiteerde niet en mistte zelf 3 darts vanaf dubbel 10, waarna Van Gerwen alsnog toesloeg. Door deze 11-3 overwinning plaatste Michael van Gerwen zich voor de finale van de UK Open 2020!

Gemiddeldes / Dubbelpercentages
Michael van Gerwen: 110,32 / 52,38%
Daryl Gurney: 96,76 / 33,33%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *