Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Acht legs op rij brengen Van Gerwen nieuwe titel

Voor de tweede dag op rij heeft een Nederlander de titel gewonnen in Barnsley. Michael van Gerwen was in een vreemde finale de baas over Peter Wright: 8-4.

Hoe verging de dag?

Na de stunt van Danny Jansen had het hele veld maar één kort nachtje om te bekomen. De vrijdag had voor flink wat opschudding gezorgd: het geloof bij de meeste spelers dat ze de titel zouden kunnen pakken zal alleen maar zijn toegenomen. Eén van de spelers die daarin leek te geloven was Niels Zonneveld. De Nederlander versloeg Michael Smith in zijn eerste wedstrijd met maar liefst 6-0 en een gemiddelde van 100+. Keane Barry versloeg knap Krzysztof Ratajski (6-3), terwijl Darius Labanauskas al voor de tweede keer dit jaar afrekende met Gary Anderson (6-2).

In ronde twee stuntte Ryan Joyce tegen Gerwyn Price: de Engelsman noteerde een gemiddelde van 104.65 in zijn 6-2 overwinning. Een ronde later was het juist Peter Wright die indruk maakte met een gemiddelde van 111.46 in zijn overwinning op Mervyn King (6-3). Jeff Smith was uiteindelijk de meest verrassende naam bij de laatste acht, verder bleven er alleen nog maar grote namen over.

Met Peter Wright vs Michael van Gerwen kwam er zo ook een finale die in alles het tegenovergestelde was van de finale van vrijdag. Wright kreeg in zijn zes wedstrijden voor de finale vier keer een gemiddelde van 100+ tegen zich, maar door zelf ook subliem te spelen rekende hij onder andere af met Mervyn King (6-3), Keegan Brown (6-4), Nathan Aspinall (6-5) en Damon Heta (7-3). Van Gerwen moest drie keer een beslissende leg overleven, maar tegen zowel Ryan Meikle als Adrian Lewis en José de Sousa overleefde hij dat. Tegen Brendan Dolan noteerde hij ook nog een gemiddelde van 106.69 in zijn 6-3 zege.

Finale

Wedstrijden tussen Wright en Van Gerwen zijn bijna altijd om van te smullen. Ook in deze wedstrijd was het geval, al gebeurde dat wel op een vreemde manier. Wright schoot als een raket weg en met een gemiddelde van 115 zette hij een 4-0 voorsprong neer. De wedstrijd kantelde hierna compleet. Met een 18-darter kwam MVG op het bord, waarna hij met legs in 13, 15, 14 en 14 de voorsprong nam. Met een 11-darter kwam hij zelfs op 6-4. Wright wist niet wat er gebeurde en zou geen leg meer winnen. Legs in 14 en 17 pijlen bezorgden de Nederlander de titel: met acht legs op rij snoepte hij de 12 duizend pond van de Schot af.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 96.59 / 53%
Peter Wright: 97.82 / 31%

Nederlanders

Op Van Gerwen na wist geen enkele landgenoot de laatste 16 te halen. Drie Nederlanders reikten wel tot de laatste 32: Kevin Doets verloor hierin van Jeff Smith (6-4), Niels Zonneveld miste matchdarts tegen Adrian Lewis (6-5) en Berry van Peer deed hetzelfde tegen José de Sousa (6-5). Raymond van Barneveld won voor het tiende toernooi op rij dit jaar zijn openingswedstrijd, maar in ronde twee verloor hij verrassend van Martin Lukeman (6-2). Danny Noppert, gisteren nog halve finalist, verloor in ronde twee van Boris Krcmar (6-3).

Uitslagen

Kwartfinales
Damon Heta 6-3 Jeff Smith
Peter Wright 6-5 Nathan Aspinall
Michael van Gerwen 6-5 Adrian Lewis
José de Sousa 6-5 Luke Humphries

Halve Finales
Peter Wright 7-3 Damon Heta
Michael van Gerwen 7-6 José de Sousa

Finale
Michael van Gerwen 8-4 Peter Wright

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *