Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - PDC World Championship 2024

Acht PDC-sterren winnen in Bahrain, Van Gerwen blinkt uit

Michael van Gerwen heeft op dag één van de Bahrain Darts Masters de meeste indruk gemaakt. De Nederlander won, net als de andere zeven PDC-sterren, zijn openingswedstrijd.

Voor het tweede jaar op rij reist de PDC na het WK af naar het Midden Oosten voor de Bahrain Darts Masters. Michael Smith na zijn eerste wereldtitel ook in Bahrain de titel te winnen: Luke Humphries zal hetzelfde van plan zijn. ‘Cool Hand Luke’ werd voor het eerst als wereldkampioen naar het podium geroepen, waarna hij weinig heel liet van Abdulla Saeed. De darter uit Bahrain vond nog een 180, maar werd met 6-0 en geen enkele pijl op de dubbels wel hard afgedroogd. Ook Michael van Gerwen kende weinig moeite met de andere lokale speler. Hasan Haji kwam nog net tot een gemiddelde van 60, terwijl ‘Mighty Mike’ ruim 106 gooide. Een 6-0 overwinning was daardoor ook de enige mogelijke uitkomst.

Wright, Aspinall en Smith ontsnappen

Voorafgaand aan het toernooi liet Peter Wright in een interview weten al zijn pijlen weggegooid te hebben, maar het valt voor de Schot te hopen dat het setje waar hij vandaag mee speelde niet zijn enige meer is. Tegen Haruki Muramatsu zag het er lange tijd weer hopeloos uit: de Japanner kwam de een beslissende leg, maar juist op dat moment vond ‘Snakebite’ dan wel weer een 14-darter. Ook Nathan Aspinall werd tot elf legs veroordeeld. ‘The Asp’ moest toezien hoe Lourence Ilagan vijf van zijn eerste zes pijlen raak gooide, waardoor de darter uit de Filipijnen voor een stunt leek te zorgen. Met de finishlijn inzicht miste ‘The Gunner’ echter twee matchdarts, waarna Aspinall met een 12-darter alsnog de kwartfinale haalde. Michael Smith kende hetzelfde geluk als zijn landgenoot. Tegen Paolo Nebrida kwam de verdedigende kampioen met 5-4 achter, waarna ook hij twee matchdarts op dubbel 16 overleefde. In plaats van twee overwinningen voor darters uit de Filipijnen werden het zo twee overwinningen voor Engeland: Smith vond tops voor een 6-5 zege.

Littler wint ook bij World Series-debuut

Even was hij de bekendste sporter van Engeland, maar Luke Littler mag zich deze week weer op het darten richten. Bij zijn debuut op de World Series kreeg hij met Man Lok Leung meteen een stevige tegenstander, maar erg onder de indruk was de Engelsman niet. Mede door een 151-finish draaide hij een 2-0 achterstand om naar een 6-3 zege. Rob Cross won met dezelfde cijfers van Tomoya Goto, al moest hij daar hard voor werken. Na een 3-0 achterstand kwam Goto terug tot 3-3, waarna Cross een 87-finish nodig had om de wedstrijd in handen te houden. Ook Gerwyn Price kwam onder druk te staan, waardoor de irritatie van zijn gezicht te lezen was. Tegen Reynaldo Rivera, die niet alleen zijn tijd nam maar ook echt goed stond te spelen, had de Welshman het lang moeilijk, maar won hij alsnog met 6-4.

Uitslagen

Peter Wright 6-5 Haruki Muramatsu
Gerwyn Price 6-4 Reynaldo Rivera
Nathan Aspinall 6-5 Lourence Ilagan
Rob Cross 6-3 Tomoya Goto
Luke Littler 6-3 Man Lok Leung
Luke Humphries 6-0 Abdulla Saeed
Michael van Gerwen 6-0 Hasan Haji
Michael Smith 6-5 Paolo Nebrida

Speelschema
Luke Humphries vs Gerwyn Price
Nathan Aspinall vs Luke Littler
Michael van Gerwen vs Rob Cross
Michael Smith vs Peter Wright

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *