Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

ACHTERGROND: ‘Darts YouTubers’ steeds succesvoller

Hoewel 2020 geen vrolijk jaar was voor professionele darters, was het een ander verhaal voor YouTube creatievelingen. Juist tijdens de lockdown periode ontstonden en groeiden darts gerelateerde kanalen met behoorlijke aantallen. Het jaar 2020 was hét jaar voor de Darts Youtuber.

De YouTube kanalen van de PDC, RTL7Darts en verscheidene [Engelstalige] journalistieke kanalen, waren al een vaste waarde op het online video platform. Toch werd er een gat in de markt ontdekt door YouTube-kanalen die meer om het individu gingen, en als dartsfan de sport wisten te beschrijven. Hoewel Darts Actueel op journalistiek gebied een van de weinige Nederlandse darts video makers was, is in Groot-Brittannië een heuse revolutie gaande met kanalen die snel groeien.

The Darts Referee [23k]

The Darts Referee groeide in 2020 het snelst, en mag zich de belangrijkste speler noemen binnen de darts YouTubers. Jack Langston begon zijn ‘road to fame’ met het vertellen over zijn ervaringen op de PDC-vloertoernooien waar hij als scheidsrechter actief was. Later ontwikkelde hij zich tot een echte YouTuber met challenges, unboxingen, en eigenaardigheden met het darts spelletje en dartpijlen. Tijdens TV-toernooien volgen er 100+ mensen via zijn livestreams de wedstrijden.

De video’s van The Darts Referee worden vlot ge-edit, en heeft dan ook een beste toekomst tegemoet. Toch zal de Engelsman uit moeten kijken niet té veel in zichzelf te gaan geloven. Eerder kreeg hij o.a. ruzie met een grote Engelse darts nieuwssite.

Best bekeken video van The Darts Referee

Matthew Edgar (Edgar TV) [19.9k]

Een kanaal dat The Darts Referee op de voet volgt, is het kanaal van de Engelsman Matthew Edgar. Edgar is de nummer 58 van de wereld, stond op het WK Darts 2021, en kan dus echte ‘inside information’ geven over hoe het achter de schermen aan toe gaat op de PDC Tour. Edgar valt op door zijn humor en goede contacten met andere darters (zoals Glen Durrant, Ryan Searle, etc.)

Een kritiekpunt is de kwaliteit van de video’s die – ondanks ze een goed en origineel idee bevatten – vaak slecht en onprofessioneel ge-edit zijn. Toch is Edgar een leuke toevoeging om de dartsport van binnenuit te volgen, iets wat je niet vaak ziet.

Best bekeken video van Matthew Edgar

Een echte Nederlandse darts YouTuber is nog niet opgestaan, al zal Darts Actueel er hard aan timmeren haar YouTube kanaal ook groeiende te houden.

Andere YouTube kanalen:

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *