Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Adam Dee

Adam Dee wordt tegenstander van Van der Velden in WK-finale

De Ier Adam Dee wordt de tegenstander van de Nederlander Bradley van der Velden in de WDF WK-finale voor jongens. In een spannende partij was Dee met 2-1 te sterk voor de nummer één van de wereld, Andras Borbely. Lees hier meer.

Beide jongens hebben zich op een andere manier geplaatst voor de halve finales van dit WDF WK. Adam Dee wist zich te kwalificeren door vorig jaar in Assen één van startbewijzen te pakken via het kwalificatietoernooi. Hierin was de Ier o.a. te sterk voor Andras Borbely. Borbely zou oorspronkelijk niet deelnemen, totdat Luke Littler zich kwalificeerde voor het PDC WK, waardoor er een plek vrijkwam. Deze plek ging naar de nummer 1 van de WDF bij de jongens, de 18-jarige Borbely, die nu op zoek was naar revanche.

Borbely begon sterk aan de partij, met een 16-darter wist hij Dee meteen te breaken. De Hongaar wist zijn eigen leg vervolgens ook te houden, waardoor de break werd verzilverd voor een 2-0 voorsprong. In de derde leg kwam Dee op het scorebord, met een 56-finish hield hij zijn eigen leg. Een matige leg volgde, maar dankzij een hele knappe 118-finish ging de eerste set met 3-1 naar de Hongaar.

Na een korte pauze gingen de eerste twee legs van set 2 met de darts mee. In de derde leg kreeg Borbely één pijl op tops om zijn eigen leg te houden, die werd gemist waardoor Dee via dubbel 16 een belangrijke break plaatste. Echter kon de Ier de set niet in zijn eigen leg naar zich toe trekken, in 21 darts brak Dee meteen terug naar 2-2. In de beslissende leg liet Dee zijn klasse zien, met een 98-finish in 15 pijlen trok hij toch de set naar zich toe.

Dee nam dit zelfvertrouwen mee naar de allesbeslissende set. Na drie gemiste pijlen op de dubbel van de Hongaar wist Dee meteen in de eerste leg te breaken. Dit volgde hij op met een 118-finish om zo zijn eigen leg te houden en op matchpoint te komen. Borbely antwoordde sterk, want met een 82-finish in 14 pijlen maakte hij er 2-1 van. Een allesbeslissende vijfde leg kwam er niet, Dee hield zijn eigen leg door 76 uit te gooien en bereikte zo de WK-finale. Hierin neemt hij het op tegen Bradley van der Velden, die eerder op de dag met 2-0 won van Mats Theobald.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Adam Dee: 74,91 / 33%
Bradley van der Velden: 74,19 / 27%

Image courtesy of FOTO: Deborah Speck (Darts.ch)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *