Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Adam Hunt

Adam Hunt verslaat matige Hughes, Jones wint vijfsetter

De middagsessie van dag 4 van het WK zit er alweer op! Afgelopen middag was het de beurt aan Darius Labanauskas en Jamie Hughes om aan het WK te beginnen. Lees hier alles terug over de middagsessie.

Mickey Mansell vs Haupai Puha

De middagsessie werd begonnen door de Noord-Ier, dit deed hij goed met een 14-darter. In de tweede leg miste Haupai Puha een 80-finish op tops, Mansell profiteerde en brak via dubbel 10 naar 2-0. In de derde leg miste Puha opnieuw twee darts op de dubbel, via dubbel 8 pakte Mansell de eerste set van de partij en zijn tweede set ooit op het WK.

Haupai Puha begon aan de tweede set, maar leverde meteen zijn eigen leg. Mansell verzilverde de break door een 171-score en dubbel 5 te gooien. In de derde leg gooide Mansell twee 140’ers en een 180’er om in 11 darts ook de tweede set met 3-0 te winnen.

Mansell begon ook aan de derde set en hield zijn eigen leg met een 62-finish. In de tweede leg kreeg Puha zijn vierde pijl op een dubbel, maar een 86-finish op de bull werd gemist. Mansell wist hier ook van te profiteren, met een 80-finish brak hij en kwam de Noord-Ier op matchpoint. Een leg later wist Mansell met een 17-darter de whitewash compleet te maken.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Mickey Mansell: 94,88 / 57,14%
Haupai Puha: 79,72 / 0%

Darius Labanauskas vs Chengan Liu

Chengan Liu mocht zijn tweede WK deelname beginnen, na een afwezigheid van 15 jaar. Liu begon echter wel nerveus, waardoor Darius Labanauskas met een 78-finish meteen brak. Labanauskas verzilverde vervolgens de break met een 122-finish. Liu hield in de derde leg wel zijn eigen leg, met een 124-finish kwam hij ook op het scorebord. Een leg later pakte Labanauskas de eerste set in 16 darts, ondanks een maximale score van de Chinees.

De Litouwer mocht aan de tweede set beginnen en deed dat met een 16-darter. Liu antwoorrde goed, want met een 97-finish in 14 darts werd het 1-1. Een leg later hield Labanauskas zijn eigen leg met een 92-finish. In de vierde leg wist ‘Lucky D’ de tweede set ook te pakken, dit deed hij met een 68-finish.

Beide heren begonnen aan de derde set met een 180’er. Liu miste twee pijlen op de dubbel om zijn eigen leg te houden, Labanauskas brak in 16 darts. De break werd verzilverd met een 15-darter. Een leg later pakte de Litouwer het meteen af met een 13-darter voor een 3-0 overwinning.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Darius Labanauskas: 96,07 / 50%
Chengan Liu: 79,57 / 50%

Wayne Jones vs Ciaran Teehan

De derde partij van de middag ging tussen een Engelsman en een Ier, Wayne Jones tegen Ciaran Teehan. Jones begon de wedstrijd, maar het was Teehan die de eerste kans kreeg. Hij miste drie pijlen op de dubbel, waardoor Jones via tops alsnog zijn eigen leg hield. In de tweede leg miste Teehan een 76-finish om zijn eigen leg te houden, Jones profiteerde en brak in 16 darts naar 2-0. Ook in de derde leg kreeg de Ier pijlen op de dubbels, maar miste opnieuw. In 22 darts pakte Jones met 3-0 de eerste set.

Teehan begon veel beter aan de tweede set, met een 66-finish in 15 darts hield hij zijn eigen leg. In de tweede leg plaatste Teehan de break in 16 darts. Toch kwam Jones erg sterk terug, met finishes van 143 en 118 maakte hij er 2-2 van. In een spannende beslissende leg hield Teehan zijn eigen leg in 16 darts en maakte er zo toch 1-1 van.

Na de tweede en laatste pauze begon Jones aan de derde set. Dit deed hij in 18 darts. Met een mooie 84-finish via de bull kwam ‘High Tower’ op 1-1. In de derde leg kreeg Teehan drie darts op de dubbel om te breaken, maar miste. Jones hield via dubbel 1 toch nog zijn eigen leg. Teehan vergat de derde leg snel en antwoordde met een 101-finish in 12 darts voor 2-2. Uiteindelijk ging de set toch naar de Engelsman, met een 116-finish kwam Jones op een 2-1 voorsprong in sets.

Teehan begon net als in de tweede set erg goed aan zijn eigen set. De Ier hield in 11 darts zijn eigen leg en brak in 16 darts naar een 2-0 voorsprong. In de derde leg kreeg Teehan al een setdart, maar een 128-finish werd gemist op de bull. Jones profiteerde en brak met een 75-finish terug. ‘The Wanderer’ verzilverde de break wel en daardoor moest er opnieuw een vijfde leg beslissing brengen in een set. Teehan gooide een erg goede eigen leg, en maakte er via dubbel 4 gewoon 2-2 in sets van.

De vijfde set werd begonnen door Jones. Teehan leek het initiatief te pakken, maar door twee beurten zonder triple wist Jones toch in 21 darts zijn eigen leg te houden. In de tweede leg wist Jones wel te breaken, dit deed hij in 16 darts. Een leg later produceerde de ervaren Engelsman scores van 177 en 170 en wist in 13 darts de partij toch naar hem toe te trekken.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Wayne Jones: 86,18 / 36,11%
Ciaran Teehan: 86,31 / 30,77%

Jamie Hughes vs Adam Hunt

De middag werd afgesloten met een tweede ronde partij tussen de geplaatste Jamie Hughes en Adam Hunt, die eerder van de week Lisa Ashton uitschakelde. Hunt begon de wedstrijd en hield in 19 darts zijn eigen leg. Jamie Hughes wist de benodigde triples niet te gooien in zijn eigen leg, waardoor Hunt met een 48-finish brak en er 2-0 van maakte. Een 17-darter in de eigen leg leverde een 1-0 voorsprong in sets op voor ‘The Hunter’.

Jamie Hughes begon aan de tweede set en wist met een 67-finish zijn eerste leg van het WK te pakken. Hunt gooide in de tweede leg een maximale score en hield in 13 darts zijn eigen leg. In de derde leg miste Hughes een 67-finish op tops, Hunt stapte meteen in en brak met een 62-finish naar 2-1. Een leg later begon Hunt met twee 140’ers en pakte via dubbel 4 ook de tweede set.

Hunt kwam goed uit de pauze, want met scores van 139, 180 en dubbel 10 hield hij zijn eigen leg. In de tweede leg miste Hunt drie darts op de dubbel, waardoor Hughes met een 60-finish toch nog zijn eigen leg hield. Hunt begon de derde leg met zijn vierde maximale score en kwam in 18 darts op matchpoint. Een leg later gooide Hunt drie 140’ers en wist in 14 darts voor de eerste keer de derde ronde van het WK te bereiken. De eerste geplaatste speler op het WK is uitgeschakeld!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Adam Hunt: 91,77 / 34,62%
Jamie Hughes: 75,36 / 66,67%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *