Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Robert Owen

Adams demonstreert, maar Owen pakt titel

Robert Owen heeft de derde week van de Online Darts Live League gewonnen. Na een lange week was hij in de finale te sterk voor Paul Hogan. Lees er hier meer over.

Week 3 van de Online Darts Live League en eindelijk kwam Martin Adams in actie. Hij nam Painter, Owen, Warburton, Robson en Hogg met zich mee. Alle zojuist genoemde namen hadden op de eerste dag in groep A geen schijn van kans. Adams hielt huis en won alle 5 potjes en stond ruimschoots aan de leiding. Opvallend was dat op dag 2 van groep A Hogg werd vervangen door de Braziliaan Diego Portela. Hogg speelde dinsdag ver ondermaats en besloot woensdag niet nog verder af te gaan. Owen die een goede tweede dag had kwam nog in de buurt, omdat het op dag 2 lang was wachten op een overwinning van Adams. Toch wist Adams zich te plaatsen voor de zaterdag, vanwege zijn goede legsaldo.

In groep C, weinig goed spel op wat kleine uitschieters na. Het waren Darryl Pilgrim, Mike Warburton en Stephen Burten die allemaal 7 potjes wonnen. Er gingen er helaas maar twee door naar de zaterdag dus voor de tweede maal deze week ging op legsaldo 2 spelers door. Helaas voor Burton, die dit jaar Van Gerwen nog versloeg, was hij de kop van jut en mocht hij niet mee naar de zaterdag.

In groep B was er maar één man zeer dominant, Paul Hogan. Hij won 6 van zijn 8 potjes en plaatste zich zonder enige moeite voor de zaterdag. Robert Owen die zich woensdag al bijna zeker speelde liet niet zijn top spel zien, maar ging wel solide door naar de zaterdag. Gary Robson voegde zich bij hen.

Op de zaterdag werd het legsaldo weer beslissend. Martin Adams was ditmaal de kop van jut. Hij pakte 2 legs te kort voor een halve finale en zo zagen we Adams niet terug in de finaleweek. Owen en Hogan deden wat er van hen verwacht werd en plaatste zich makkelijk voor de halve finale. Owen mocht het opnemen tegen Pilgrim en deed dat overtuigend met 4-0. Eveneens had Hogan weinig problemen met Warburton die zijn beste pot van de avond al had gespeeld. Pilgrim pakte dan ook het ticket voor de finaleweek. In de finale Owen tegen Hogan, zag je dat de week zijn tol had geëist. Weinig energie hadden de mannen nog over en dat resulteerde ook in gemiddeldes rond de 83. Owen trok vrij makkelijk aan het langste eind en won met 4-1 van de UK Open legende, Paul Hogan.

Uitslagen finaleavond

Groep A:
Robert Owen 4-1 Martin Adams
Martin Adams 4-2 Mike Warburton
Mike Warburton 4-1 Robert Owen

Groep B:
Daryl Pilgrim 4-2 Paul Hogan
Paul Hogan 4-2 Gary Robson
Darryl Pilgrim 4-1 Gary Robson

Halve finales:
Paul Hogan 4-2 Mike Warburton
Robert Owen 4-0 Darryl Pilgrim

3/4 Plaats:
Darryl Pilgrim 4-2 Mike Warburton

Finale:
Robert Owen 4-1 Paul Hogan

Image courtesy of FOTO: Christopher Dean (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *