Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Adams en Montgomery voor tweede keer winnaar Dutch Open Koppels

Op vrijdag begon de Dutch Open met het koppeltoernooi. Martin Adams/Ross Montgomery en Ryan de Vreede/Colin Roelofs bleven over en mochten vandaag de finale spelen.

Ervaring vs Jeugd in de koppelfinale bij de heren op de Dutch Open. Martin Adams en Ross Montgomery hadden bij wijze van spreken de grootouders van Ryan de Vreede en Colin Roelofs kunnen zijn. Toch zou dit leeftijdsverschil niet moeten uitmaken. De twee Britten mochten beginnen en kwamen scorend sneller in hun ritme dan de twee Nederlanders. Met een 26-darter wonnen ze de eerste leg. Vanaf 170 miste Montgomery een leg later de bull. Adams keerde nog terug voor 25, maar hij miste twee pijlen op dubbel 8. Colin Roelofs strafte dit af en de stand kwam op 1-1. De leg later gebeurde dit weer. Adams miste twee pijlen en dat werd weer afgestraft, dit keer door Ryan de Vreede. De oude garde leek de wedstrijd niet te willen winnen. Scorend bleven ze namelijk de baas, maar finishend lukte niks. Weer sloeg Roelofs toe, en zo kwam de stand op 3-1. Met een leg in 27 pijlen hielden ze dan toch hun eigen leg. Montgomery begon daarna de zesde leg met een 180, gevolgd door een 140 van Adams. Meteen daarna kwam er dan toch een break, dit keer omdat Ryan de Vreede drie pijlen op de dubbels miste.

De dubbels liepen ineens weer goed en met een 22-darter kwam het duo Adams/Montgomery op 4-3, één leg verwijderd van de titel. De Vreede/Roelofs kwamen dat een leg later ook. Er was dus een beslissende leg nodig. Montgomery starte hier met een 140. Ook de tweede beurt van de Schot was 140. Er lag al een groot gat, ook al had Roelofs 130 gegooid. De Vreede verkleinde dit snel met een 140, maar Montgomery leek de tripples niet te kunnen missen. Dit keer waren het er zelfs drie, een 180 dus. Adams zette het weg, waarna ‘Ross the Boss’ het af mocht gaan maken. De tweede matchdart was meteen raak en zo werd het 5-4. Net als in 2011 was het duo de sterkste op de Dutch Open, voor Adams is het zelfs al zijn vijfde koppelstitel.

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *