Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Jansen - German Darts Championship 2023

Aden Kirk wint op Challenge Tour, Danny Jansen wéér finale

Voor de derde keer dit weekend haalde Danny Jansen de finale op de Challenge Tour, maar Aden Kirk was de Nederlander vandaag te slim af. Wesley Plaisier haalde tijdens toernooi vijf de halve finale.

Het eerste weekend van de Challenge Tour kwam op zondag ten einde met een schok: Darryl Pilgrim, die in de eerste vier toernooien steeds minstens de kwartfinale haalde, ging in zijn eerste wedstrijd van de dag onderuit tegen Scott Taylor (5-4). Ook Richie Burnett kon niet nog een mooi resultaat aan zijn titel toevoegen, want de Welshman verloor van Luke Smith (5-1). Voor Andy Hamilton gebeurde juist het tegenovergestelde. ‘The Hammer’ won in de eerste vier toernooien geen prijzengeld, maar noteerde op de laatste dag van het weekend een kwartfinale.

Ook Wesley Plaisier eindigde zijn weekend met een goed resultaat. De winnaar van de World Masters 2022 haalde de halve finale, waardoor hij de top 10 van de ranglijst behaalde. De finale zat er niet in: tegen Aden Kirk miste hij hij zijn kans, waardoor de Engelsman hem met 5-4 versloeg. Kirk had eerder ook al van Scott Mitchell, Connor Scutt en Andy Hamilton gewonnen. Voor de derde keer in vijf toernooien was Danny Jansen de andere finalist. De Nederlander won op vrijdag al zijn eerste titel, waarna hij vandaag onder andere afrekende met Brian Raman en Darius Labanauskas.

In de eerste vier legs in de finale ging het gelijk op, maar het was Aden Kirk die de eerste klap uitdeelde. Met een 17-darter greep hij de break, waarna ‘Captain’ die verzilverde met een 20-darter. Jansen miste in beide legs kansen op de dubbels, wat hem de wedstrijd zou gaan kosten. De Nederlander haakte nog even aan, maar zag Kirk 110 uitgooien voor de wedstrijd. De Engelsman won na twee Development Tour-titels in 2015 en 2016 nu zijn derde prijs bij de PDC.

Nederlanders

Naast Danny Jansen en Wesley Plaisier haalden ook Jimmy van Schie en Ron Meulenkamp de kwartfinale. Van Schie verloor hierin van landgenoot Jansen (5-3), Meulenkamp van Plaisier (5-2). Roy van de Griendt haalde de laatst 16: meer Nederlanders kwamen vandaag niet voorbij de laatste 64.

Uitslagen

Kwartfinales
Darius Labanauskas 5-3 Reece Colley
Danny Jansen 5-3 Jimmy van Schie
Wesley Plaisier 5-2 Ron Meulenkamp
Aden Kirk 5-4 Andy Hamilton

Halve Finale
Danny Jansen 5-2 Darius Labanauskas
Aden Kirk 5-4 Wesley Plaisier

Finale
Aden Kirk 5-3 Danny Jansen

Stand

Met drie finales, waarvan één titel, is Danny Jansen de koploper op de Challenge Tour na het eerste weekend. Stefan Bellmont bezit plek twee, terwijl Aden Kirk en Darryl Pilgrim de top vier compleet maken. Met zijn plek in de halve finale steeg Wesley Plaisier naar plek acht.

  1. Danny Jansen 4575
  2. Stefan Bellmont 3450
  3. Aden Kirk 3250
  4. Darryl Pilgrim 3250
  5. Oskar Lukasiak 2875
  6. Richie Burnett 2575
  7. Romeo Grbavac 1175
  8. Wesley Plaisier 1125
  9. John Henderson 1100
  10. Connor Scutt 1100
Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *