Adrian Lewis door naar kwartfinales na magistrale comeback op Wade

Donderdagavond worden de laatste 4 laatste 16 partijen gespeeld voor de Grand Slam of Darts. In de eerste partij van de avond nam James Wade het op tegen Adrian Lewis. Lees hier meer.

James Wade mocht de partij beginnen en hield zijn eigen leg in 14 darts. In de tweede leg miste Wade 4 darts voor de break, via dubbel 1 hield Lewis zijn eigen leg. Vervolgens gingen alle legs vrij eenvoudig met de darts mee waardoor het 3-2 stond voor Wade in de eerste pauze.

Na de pauze stond Wade na 9 darts op de dubbel, maar doordat 6 darts op de dubbel miste hield Lewis zijn eigen leg in 17 darts. In de zevende leg plaatste Lewis de eerste break met een knappe 11-darter voor 4-3. Lewis begon zijn eigen leg met twee keer 140, maar dankzij een prachtige 161-finish brak Wade in 12 darts terug naar 4-4. Met een 74-finish hield ‘The Machine’ vervolgens zijn eigen leg. In de laatste leg voor de pauze miste Lewis twee darts op de dubbel voor 5-5, met een belangrijke 88-finish plaatste Wade de break en gingen de heren pauzeren met een 6-4 tussenstand.

James Wade kwam goed uit de pauze, want met een 13-darter hield de Engelsman zijn eigen leg voor 7-4. Met een 65-finish hield Lewis zijn eigen leg voor 7-5. Met een 16-darter hield Wade vervolgens ook weer zijn eigen leg en kwam twee legs verwijderd van de overwinning; 8-5. Vervolgens gingen er 3 legs met de darts mee. Met een prachtige 85-finish in 12 darts brak ‘Jackpot’ terug naar 9-8. In leg 18 miste Wade één matchdart op de bull voor een 161-finish, via D16 hield Lewis zijn eigen leg voor 9-9. Wade mocht de beslissende leg beginnen, maar Lewis begon met 180. Met een prachtige 110-finish pakte Lewis alsnog de overwinning na een 9-6 achterstand!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Adrian Lewis: 95,99 / 43,48%
James Wade: 93,23 / 37,50%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Inhoudsopgave

Adrian Lewis door naar kwartfinales na magistrale comeback op Wade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *