Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Adrian Lewis wint finale tussen oudgedienden van RVB

Na twee lange jaren wachten is Adrian Lewis er weer in geslaagd om een PDC-titel op zijn naam te schrijven. ‘Jackpot’ versloeg in een finale met nostalgische waard Raymond van Barneveld, die de hele dag veel strijd toonde, een goed teken voor de rest van het jaar.

Route naar de finale
Lewis kende op weg naar de finale al enkele uitstekende wedstrijden. Hij begon zijn middag met een overwinning op Mark Dudbridge (6-0), gevolgd door ook een ruime overwinning op Mark Webster (6-1). Glen Durrant kwam hij al bij de laatste 32 tegen, maar hier werd er met 6-3 toch gewonnen. Luke Woodhouse en Vincent van der Voort, die wederom de kwartfinale haalde, werden beide met 6-2 verslagen. In de halve finale werd Jonny Clayton met behulp van een gemiddelde van 110.2 met 7-1 opgerold.

Raymond van Barneveld mocht zijn dag beginnen tegen Jose Justicia, de Spanjaard die gisteren al Danny Noppert versloeg. RVB wist wel te winnen, dit gebeurde met 6-3. Zoran Lerchbacher was tegenstander nummer twee en hier ging het toch bijna goed mis voor Barney. De Oostenrijker kwam 5-4 voor, kreeg in de tiende leg maar liefst 8 matchdarts, maar geen één ging er in. RVB ontsnapte en won nog ook met 6-5. De jongelingen Geert Nentjes (6-3) en Martin Schindler (6-5) gingen er ook aan, waarna Jan Dekker met 6-2 werd verslagen. Keegan Brown was in de halve finale het slachtoffer met 7-6.

Finale
De finale begon furieus. Van Barneveld won nog wel de bull, maar Lewis schoot weg met een 12-darter en een 138-finish. Een 16-darter verdubbelde de voorsprong voor de Engelsman. RVB schoot wakker en met twee 100+ finishes, een 110 en 118, kwam hij weer op gelijke hoogte. Met een 15-darter draaide hij de stand volledig om. Een 20-darter bracht de stand weer gelijk.  Lewis stelde meteen ook weer orde op zaken door een 11-darter te gooien en weer een break te pakken. Een 13-darter er achter aan bracht de stand zelfs op 5-3. Van Barneveld kreeg in zijn eigen leg daarna drie pijlen om nog een leg te pakken, maar kreeg de deksel vol op de neus. Alle pijlen miste hij, waarna Lewis met een 149-finish uithaalde. De wedstrijd was nu eigenlijk wel gespeeld. Lewis won de laatste legs nog in 14 en 15 pijlen en pakte nog lange tijd zo weer een titel.

Lewis: 101.1/57%
Van Barneveld: 95.2/25%

Nederlanders
Naast de prestatie van Van Barneveld waren er nog meer Nederlanders die vandaag goed presteerden. Jan Dekker haalde de kwartfinale na een moeilijke start van zijn jaar. Hij versloeg onderweg onder andere Michael Smith en Chris Dobey. Vincent van der Voort haalde net als op de zaterdag ook weer de kwartfinale. Hij had bij de laatste 32 James Wade met 6-4 verslagen. Benito van de Pas en Geert Nentjes haalden de laatste 32, waarin zij werden verslagen door Keegan Brown (6-1) en RVB (6-3).

Verrassingen
Dave Chisnall won op zaterdag nog het toernooi, vandaag was hij na ronde 1 al klaar. Keegan Brown was 6-4 te sterk. Zijn tegenstander in die finale, Daryl Gurney, ging er een ronde later met 6-4 af tegen de Duitser Robert Marijanovic. Gary Anderson kent nog geen succesvolle terugkeer. Bij de UK Open werd hij al in zijn eerste wedstrijd uitgeschakeld, gisteren al in ronde twee, vandaag was ronde 1 weer het eindstation. Conan Whitehead was met 6-5 te sterk. Anderson stond hier ook nog 4-0 voor.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *