Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Raymond van Barneveld - World Series of Darts Finals 2023

AFAS Live viert feest: ‘Barney’ naar kwartfinales

Raymond van Barneveld heeft de kwartfinales gehaald van de World Series of Darts Finals in Amsterdam. De regerend wereldkampioen werd met 6-4 verslagen. Lees hier meer.

Raymond van Barneveld kwam vrijdagavond al in actie, toen hij met een gemiddelde van slechts 84 met 6-2 won van Jeff Smith. Het moest stukken beter om de regerend wereldkampioen en de nummer 3 geplaatste Michael Smith het moeilijk te maken in de AFAS Live.

Smith mocht de partij beginnen, maar kwam meteen in de problemen in de eerste leg. Echter miste Van Barneveld twee pijlen op de dubbel, waardoor Smith via een 130-finish alsnog zijn eigen leg hield. Van Barneveld antwoordde goed, met een 62-finish in 14 pijlen kwam hij langszij. In de derde leg plaatste Van Barneveld wel de break, met twee 180’ers produceerde hij een 11-darter voor een 2-1 voorsprong. Lang kon de Nederlander niet genieten van de break, een leg later brak Smith terug door 100 uit te gooien.

Daarna gingen er 4 legs met de darts mee, inclusief een 156-finish van Van Barneveld om er 4-4 van te maken. In de negende leg miste Smith twee pijlen op de dubbel, waardoor Van Barneveld met een 105-finish brak en op matchpoint kwam; 5-4. Smith kreeg in de tiende leg één pijl op de bull om een beslissende leg af te dwingen, maar miste. Van Barneveld raakte dubbel 10 en zo zien ook ‘Barney’ terug op de finaledag in Amsterdam!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Raymond van Barneveld: 94,15 / 50%
Michael Smith: 92,36 / 50%

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *