Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Aileen de Graaf - WDF World Championship 2023

Aileen de Graaf bereikt derde halve finale op Lakeside

Aileen de Graaf heeft de halve finales gehaald van het WDF WK. In twee sets wist ze af te rekenen met Lorraine Winstanley. Lees hier meer.

De Graaf had in haar eerste partij op dit WK alle moeite met de Nieuw-Zeelandse Nicole Regnaud, maar versloeg haar uiteindelijk wel met 2-1 in sets door een 15-darter te produceren in de allesbeslissende legg. Lorraine Winstanley had in haar eerste partij geen moeite met Veronika Ihasz, ze verloor geen leg in een gemakkelijke 2-0 overwinning.

De eerste twee legs van de partij gingen met de darts mee. In de derde leg kreeg De Graaf meerdere pijlen op de dubbel om haar eigen leg te houden, maar miste. Winstanley greep haar kans, gooide tops om naar een 2-1 voorsprong te breaken. Een leg later mocht De Graaf 22 pijlen gooien om meteen terug te breaken, nadat de Engelse drie setdarts had gemist. Een zenuwslopende vijfde leg kwam er aan te pas, waarin beide dames setdarts misten. Uiteindelijk was het de Nederlandse die via dubbel 8 de eerste toch naar haar toe trok.

Na een korte pauze speelde De Graaf stukken beter in de tweede set. Met een 75-finish in 15 pijlen brak ze Winstanley gelijk, om vervolgens in 19 pijlen de break ook te verzilveren; 2-0. In de derde leg rondde De Graaf het meteen af, met een 64-finish versloeg ze Winstanley met 2-0 in sets.

Zaterdag mag ze haar derde halve finale op Lakeside gaan spelen, waarin ze het mag opnemen tegen Lisa Ashton of Kirsty Hutchinson. De eerdere twee halve finales werden verloren van Trina Gulliver (2-1) en Lisa Ashton (2-0).

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Aileen de Graaf: 76,20 / 29%
Lorraine Winstanley: 69,47 / 17%

Image courtesy of FOTO: Chris Sargeant (Tip Top Pics)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *