Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Aileen de Graaf

Aileen de Graaf na zege op Greaves in Dutch Open-finale: ‘Op dit podium wil ik zo graag winnen’

Aileen de Graaf was afgelopen zondagavond voor de vierde keer de beste in het damestoernooi van de Dutch Open. Na afloop van de finale sprak Darts Actueel met haar.

Nadat Aileen de Graaf in 2014, 2015 en 2020 al zegevierde in Assen, gebeurde dat afgelopen zondagavond opnieuw. In een finale van hoog niveau versloeg ze redelijk verrassend Beau Greaves met 5-2. Na afloop vertelde De Graaf het volgende tegenover Darts Actueel-verslaggever Pim Huberts. “Ja geweldig! Vooral om van Beau (Greaves red.) te winnen, eindelijk weer een keer. Over het algemeen wint Beau vaker van mij, daar gaan we niet om heen draaien. Op dit podium wil ik zo graag winnen, nu had ik eindelijk de zenuwen wat onder controle. Ik moest af en toe wel even bijkomen van mijn adrenaline, omdat ik wel wat leuke finishes gooide. Dat geeft zo’n boost, dan wacht ik even wat langer bij het tafeltje, maar dat is dan niet anders.”

Aileen de Graaf bereikte afgelopen jaar ook de finale van de PDC Women’s World Matchplay, waarin ze verloor van Fallon Sherrock. Ze plaatste zich voor dit toernooi door de PDC Women’s Series te spelen en in de top 8 te eindigen van deze ranking. Meer ambities heeft ze op dit moment ook niet bij deze bond, vertelde de Nederlandse: “We hebben de PDC Women’s Tour, daar ga ik heel graag heen. Ik vind het hele goede toernooien en een prima training, vier toernooien in een weekend. Q-School en andere toernooien gooien bij de PDC wordt toch lastiger, omdat ik ook voor mijn kinderen moet zorgen.”

Bekijk het complete interview hieronder.

Image courtesy of FOTO: Jos Groen / NDB Darts
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Aileen de Graaf na zege op Greaves in Dutch Open-finale: ‘Op dit podium wil ik zo graag winnen’