Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Aileen de Graaf naar kwartfinales na nipte overwinning op Hutchinson

In de middagsessie van dag 2 van het BDO WK kwam Aileen de Graaf in de derde partij in actie tegen de debuterende Kirsty Hutchinson. Lees hier meer. 

Aileen de Graaf wist de bull in de ingooiruimte te winnen en mocht de partij beginnen tegen Kirsty Hutchinson. De Graaf hield haar eigen leg in 20 darts. De Graaf gooide een matige eigen leg, waardoor Hutchinson haar eigen leg hield voor 1-1. Met een hele knappe 75-finish plaatste Hutchinson de eerste break van de partij. Met een knappe 19-darter verzilverde Hutchinson de break en pakte daarmee de eerste set.

In de eerste leg van de tweede set miste Hutchinson een 107-finish op tops om zijn eigen leg te houden, met een 42-finish plaatste De Graaf de break. Met het gooien van dubbel 2 verzilverde De Graaf de break voor 2-0 in de tweede set. Met een hele knappe 86-finish in 17 darts pakte De Graaf de tweede set met 3-0!

Na de pauze begon De Graaf enorm goed aan de beslissende set, ze stond na 9 darts op 60 maar miste enorm veel dubbels. Met een 52-finish brak Hutchinson meteen. In de tweede leg miste Hutchinson de bull voor een 90-finish, via dubbel 4 brak De Graaf meteen terug naar 1-1. In de derde leg miste Hutchinson een 118-finish op de dubbel. Met een 60-finish hield De Graaf haar eigen leg en kwam op matchpoint; 2-1. In de vierde leg miste De Graaf 5 matchdarts, via dubbel 19 zorgde Hutchinson er voor dat er een alles beslissende leg moest komen. In de beslissende leg die De Graaf mocht beginnen scoorde ze beter en pakte met een 78-finish alsnog de overwinning.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Aileen de Graaf: 72,99 / 30,43%
Kirsty Hutchinson: 70,15 / 45,45%

Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Inhoudsopgave

Aileen de Graaf naar kwartfinales na nipte overwinning op Hutchinson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *