Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

Aileen de Graaf niet sterk genoeg voor toptalent Greaves

Aileen de Graaf moet de Nederlandse hoop hoog houden. Maar kan ze nog een rondje verder komen? Tegenstander is hét talent bij de meisjes/vrouwen: de 16-jarige Beau Greaves uit Engeland.

In de eerste set begon Beau Greaves direct sterk. Aileen de Graaf begon daarentegen wat minder. Mede dankzij een 180’er en goed finishwerk gingen alle legs naar de Engelse (0-3). Genoeg werk te doen voor De Graaf in de tweede (en mogelijk laatste) set.

In de tweede set leek het mat makkelijker te gaan voor Aileen de Graaf, maar met de tweede 180’er kwam Beau Greaves wel heel dichtbij. Toch wist De Graaf haar hoofd koel te houden en een 109-finish uit te gooien (1-0). In de leg die volgde overtuigde Greaves opnieuw. De jonge Engelse miste op de bull een 161-finish. De Graaf zette nog druk maar kon niet voorkomen dat dubbel 16 raak werd gegooid door Greaves (1-1). Met veel moeite ging de volgende leg van de Nederlandse alsnog via dubbel 1 erin; opnieuw hield ze haar eigen leg (2-1). Maar de klasse van Greaves blijft. Een 98 finish voor de gelijkmaker bewijst dat totaal (2-2). Greaves zette ook in de laatse leg druk maar het werd De Graaf die de zet binnen haalde. Via een prachtige 126-finish maakte ze de belangrijke gelijkmaker (3-2).

De beslissende set dan maar. Greaves mag beginnen. Het Engelse toptalent weet de eerste leg ook goed af te sluiten. Ze pakt de leg via dubbel 6 (0-1). Wat volgde was opnieuw een goede leg van Greaves. Ze gooide haar derde 180’er van de wedstrijd en Aileen de Graaf was in moeilijkheden. Een pijltje had ze nodig voor de dubbel om De Graaf te breaken (0-2). Ook in de beslissende leg begon ze goed: Greaves gooide een 140’er volgend door een 93-score, terwijl Aileen de Graaf scorend echt minder was. In deze leg kwam ze opnieuw eerder op de dubbel. Dubbel 6 werd de winnende dubbel voor Greaves die op haar debuut de halve-finale haalt. Voor Aileen de Graaf werd de kwartfinale helaas het eindstation.

Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *