Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Aileen de Graaf - Dutch Open 2023

Aileen de Graaf verrast Greaves en pakt 4e Dutch Open-titel

Aileen de Graaf heeft voor de vierde keer het singletoernooi voor de dames van de Dutch Open op haar naam geschreven! In de finale versloeg ze verrassend Beau Greaves met 5-2. Lees hier meer.

Rond de klok van 21:00 uur begon de damesfinale van de Dutch Open 2023! In de finale trof de nummer één geplaatste Beau Greaves een drievoudig singles winnaar van de Dutch Open; Aileen de Graaf.

De Graaf mocht de partij beginnen, waarbij beide dames meteen sterk startten door een 180’er te gooien. Het was De Graaf die haar eigen leg hield met een knappe 75-finish. Greaves reageerde goed, want met een 17-darter kwam ze langszij. Opnieuw was de Nederlandse ijzersterk in haar eigen leg, met een 94-finish kwam De Graaf opnieuw op voorsprong; 2-1. De Graaf kon in de leg van de WDF-wereldkampioene nog niet echt iets forceren. Ondanks een aantal gemiste darts op de dubbel, won Greaves haar eigen leg erg eenvoudig; 2-2.

De Graaf zorgde er met een 13-darter voor dat ze voor de derde keer op voorsprong kwam, maar kon dit keer ook iets betekenen in de leg van de Engelse. Greaves gooide haar ‘dood’ op 17 door een single 20 te gooien, De Graaf profiteerde optimaal en kwam via tops op matchpoint; 4-2. Een leg later maakte de Nederlandse het in stijl af. Greaves kreeg 106 niet van het bord, waarna De Graaf met een knappe 80-finish de titel binnensleepte! Dit is haar vierde Dutch Open-titel in de laatste 9 jaar!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Aileen de Graaf: 81,68 / 63%
Beau Greaves: 82,74 / 22%

Image courtesy of FOTO: Jos Groen / NDB Darts
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *