Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Aileen de Graaf

Aileen de Graaf verrast met winst op regerend kampioene

Aileen de Graaf heeft de kwartfinales van het WDF WK bereikt. In de tweede ronde was de Nederlandse te sterk voor Mikuru Suzuki met 2-1 in sets, die nog nooit eerder een wedstrijd verloor op Lakeside. Lees hier meer.

Suzuki pakt eerste set

Aileen de Graaf mocht dan eindelijk op dag 6 van het WDF WK in actie komen, dit mocht ze doen tegen regerend kampioen Mikuru Suzuki. De Graaf begon de partij en hield haar eigen leg met een 58-finish, nadat Suzuki 2 darts miste voor de break. De Graaf kreeg in de leg van Suzuki dé kans om te breaken, maar miste op de dubbel. Hierdoor kon Suzuki toch haar eigen leg houden. Een leg later kwam er toch een break, met een 16-darter pakte de Japanse de voorsprong; 2-1. Die voorsprong wisselde Suzuki in de vierde leg om in setwinst door een knappe 74-finish te gooien.

De Graaf komt sterk uit de pauze

Na een korte pauze begon Suzuki aan de tweede set, maar zag De Graaf meteen openen met 180. Even later resulteerde dit ook in een break, in 16 darts. De break werd in de tweede leg ook verzilverd. Via dubbel 4 kwam de Nederlandse 2-0 voor. Scorend ging het hard achteruit voor ‘Miracle’ en dat leverde uiteindelijk ook de set op voor De Graaf. Via dubbel 10 kwam De Graaf op 1-1 in sets door de set van Suzuki met 3-0 te winnen.

De Graaf verslaat Suzuki

De Graaf mocht aan de beslissende set beginnen en deed dat sterk met een 16-darter. Suzuki kreeg in haar eigen leg één kans om haar eigen leg te houden, maar miste tops voor een 67-finish. De Graaf bleef koel en kwam via dubbel 8 op matchpoint. In de derde leg maakte ze het meteen af, met een 52-finish plaatst De Graaf zich voor de kwartfinales van het WDF WK. De tweevoudig en regerend kampioene Mikuru Suzuki verliest voor de eerste keer op Lakeside!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Aileen de Graaf: 76,48 / 39%
Mikuru Suzuki: 69,90 / 21%

Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *