Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Alan Tabern weerhoudt Mike van Duivenbode nipt van dagzege

Dag 11 al weer van de PDC Home Tour, met de zesde Nederlander in actie. Mike van Duivenbode nam het op tegen voormalige WK-finalisten Simon Whitlock en Kirk Shepherd en voormalig top tien speler Alan Tabern.

Mike van Duivenbode, bijgenaamd ‘The Pigeon’, mocht de avond openen tegen Simon Whitlock. Met een 13-darter in de derde leg brak de Nederlander de man uit Australië. Whitlock kwam nog terug tot 3-3, door nog een break won Van Duivenbode toch de wedstrijd met 5-3. In wedstrijd nummer twee sloopte Kirk Shepherd Alan Tabern met 5-1 en een gemiddelde van 100.45.

Tabern lag na één wedstrijd al ver achter op legsaldo, maar een 5-2 overwinnig op Mike van Duivenbode maakte veel goed. De Nederlander speelde niet slecht maar kwam er niet aan te pas. Doordat Simon Whitlock daarna Kirk Shepherd met 5-4 versloeg hadden alle vier de spelers een wedstrijd gewonnen, waardoor het tot het laatste moment spannend zou blijven.

Kirk Shepherd en Mike van Duivenbode kregen de eerste kans. Shepherd leek deze te gaan pakken, want hij kwam 4-2 voor. 4 matchdarts werden er echter gemist, waardoor Van Duivenbode terug kon komen en de wedstrijd zelfs won. Hij leek nu een goede kans te hebben. Echter liep het net verkeerd af voor onze landgenoot. Alan Tabern versloeg Simon Whitlock met 5-4 en doordat ‘The Saint’ in het onderlinge duel de sterkste was won hij ook de groep. Zonde voor de jonge Van Duivenbode, maar wel een knappe prestatie.

Mike van Duivenbode 5-3 Simon Whitlock
Kirk Shepherd 5-1 Alan Tabern
Alan Tabern 5-2 Mike van Duivenbode
Simon Whitlock 5-4 Kirk Shepherd
Mike van Duivenbode 5-4 Kirk Shepherd
Alan Tabern 5-4 Simon Whitlock

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *