Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Aletta Wajer

Aletta Wajer debuteert met overwinning op Lakeside

De eerste Nederlandse overwinning op Lakeside dit jaar is een feit. Aletta Wajer rekende bij haar debuut af met Paula Jacklin: 2-0.

Met zes WDF-titels in de afgelopen twee jaar begint Aletta Wajer naam voor haarzelf te maken. Haar debuut op Lakeside is de beloning voor het harde werk: op het legendarische podium trof ze Paula Jacklin in de eerste ronde. De Engelse won bij haar vorige zes deelnames niet eens een set, maar begon wel prima aan deze partij. Haar eerste poging op de dubbels vloog er meteen in, waarna ze haar eigen leg hield in 19 pijlen. Met een 17-darter sloeg Wajer knap terug, waarna ze zich zelfs naar een voorsprong vocht. Jacklin miste vijf pijlen om voor het eerst een set te winnen op het WK, waardoor de Nederlandse optimaal kon profiteren.

Bevrijd van de zenuwen begon Wajer hierna beter te gooien. Nadat ze haar eigen leg hield brak ze Jacklin ook meteen, waardoor ze nog maar één leg nodig had. Al heel snel kwam deze er: beide dames misten nog een heel leger aan dubbels, maar het was onze landgenoot die uiteindelijk wel dubbel negen vond. Met de zege bij haar debuut zal ze tevreden zijn: Deta Hedman wacht in ronde twee.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Aletta Wajer: 61.70 / 24%
Paula Jacklin: 60.82 / 11,11%

Image courtesy of FOTO: Killarney Darts Festival
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Aletta Wajer debuteert met overwinning op Lakeside