Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Alex Spellman - North American Championship 2023

Alex Spellman doet goede zaken voor WK met winst

De Amerikaan Alex Spellman heeft zijn derde CDC-titel van het jaar binnen en lijkt zeker te zijn van zijn eerste deelname aan het WK Darts later dit jaar in Londen. In de finale versloeg hij Leonard Gates met 7-3.

CDC Tour 10

Een cruciaal weekend, zo omschreef de Amerikaan Alex Spellman het zelf. Na dit weekend weten we welke Noord-Amerikanen vertegenwoordigd worden op het grootste dartpodium ter wereld. Bij de Amerikanen zou het gaan tussen drie spelers: Danny Lauby, Stowe Buntz en Alex Spellman. Enkel de top twee Amerikanen kwalificeert zich. Lauby en Buntz verloren beide in de kwartfinale en dus ligt de strijd voor de tweede Amerikaan nog helemaal open. Alex Spellman lijkt zeker van deelname. Ook Leonard Gates doet nog mee voor een plek in ‘Ally Pally’. Een finaleplaats voor hem na sterke overwinningen tegen onder meer Stowe Buntz.

De Canadezen houden het nog erg spannend. Alleen de nummer één kwalificeert zich. De leider aan die kant: Jacob Taylor verloor bij de laatste 16 en David Cameron reikte tot de kwartfinale waardoor zei nu gelijk staan in punten. Ook Jim Long doet nog mee om een WK plek en staat slechts 4 punten achter deze twee Canadezen. De komende twee CDC tours worden cruciaal voor een plaats op het felbegeerde WK.

De finale werd een hoogstaande wedstrijd tussen Spellman en Gates. Alex Spellman legde een topwedstrijd af en won met 100+ gemiddeld. Hij legde zijn fundament door te starten met een 10-darter. De Amerikaan liep vervolgens weg en eindigde de wedstrijd met een 127-finish om zo zijn derde titel van het jaar binnen te slepen.

Uitslagen

Kwartfinales
Jace Macmillan 6-2 David Cameron
Leonard Gates 6-2 Stowe Buntz
Alex Spellman 6-3 Danny Lauby
J.T. Davis 6-4 Ryan Vander Weit

Halve finales
Leonard Gates 7-0 Jace Macmillan
Alex Spellman 7-4 J.T. Davis

Finale
Alex Spellman 7-3 Leonard Gates

Stand

  1. Alex Spellman 100 USA
  2. Stowe Buntz 86 USA
  3. Danny Lauby 76 USA
  4. Leonard Gates 72 USA
  5. Jacob Taylor 64 CAN
  6. David Cameron 64 CAN
  7. Jim Long 60 CAN
  8. Doug Boehm 42 USA
  9. Jules van Dongen 38 USA
  10. Jason Brandon 38 USA

Image courtesy of FOTO: Ed Mulholland (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *