Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Alex Spellman

Alex Spellman trekt goede vorm door en wint op CDC Tour

Alex Spellman heeft het tweede toernooi op de CDC Tour gewonnen. De Amerikaan, die ook op de Challenge Tour al sterk speelde, lijkt één van de favorieten om het WK te halen.

Na een grote verrassing op de vrijdag (Jake Womack greep de eerste titel) waren de grote namen er op gebrand zich op zaterdag wel te laten zien. Tot de laatste 16 leek dit toernooi ook een bloedbad bespaard: Jim Long en Chuck Puleo waren in deze ronde de eerste van de schaduwfavorieten die kopje onder gingen, terwijl Womack zijn succes ook niet kon evenaren.

In de kwartfinales stond er vier keer een ‘Verenigde Staten tegen Canada’ op het programma. Canada was een aantal weken geleden nog de grote winnaar op de ‘Cross-Border Challenge’, dit keer was het vier keer raak voor de Verenigde Staten. Jacob Taylor zal hier het meest van hebben gebaald, aangezien hij tegen Jason Brandon twee matchdarts miste. Diezelfde Brandon rekende een ronde later verrassend af met Leonard Gates, waardoor hij een plek in de finale bemachtigde. Alex Spellman werd finalist nummer twee door in een titanengevecht af te rekenen met Danny Baggish.

De finale voelde aan als een achtbaan. Al meteen in leg twee gooide Alex Spellman een 170-finish, nadat Brandon twee pijlen op dubbel 14 had gemist. Bij een stand van 3-2 in het voordeel van Spellman deelde Brandon echter dezelfde klap uit: Spellman zette zich weg op 59, waarna de grote Amerikaan 170 uitgooide. Drie legs later deed hij hier nog een 160-finish bovenop, waardoor hij zelfs de 5-4 voorsprong nam. Met een 11-darter sloeg Spellman echter sterk terug, waarna hij met een 18-darter weer de voorsprong nam. Een 14-darter volgde, waardoor de titel voor hem was.

Uitslagen

Kwartfinales
Jason Brandon 6-5 Jacob Taylor
Leonard Gates 6-1 Keith Way
Danny Baggish 6-2 Keifer Durham
Alex Spellman 6-4 David Cameron

Halve Finales
Jason Brandon 7-4 Leonard Gates
Alex Spellman 7-5 Danny Baggish

Finale
Alex Spellman 7-5 Jason Brandon

Stand CDC Tour

Met zijn titel springt Alex Spellman meteen over Jake Womack heen in het klassement. Danny Baggish sluit aan op plek 3, terwijl Jacob Taylor ook na twee toernooien de beste Canadees is.

  1. Alex Spellman 24
  2. Jake Womack 22
  3. Danny Baggish 16
  4. Jacob Taylor 14
  5. Stowe Buntz 13
  6. Jason Brandon 12
  7. Leonard Gates 12
  8. David Cameron 10
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *