Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Alle EK Jeugd finales bekend met diverse Nederlanders

Afgelopen morgen werden de halve finales van de singletoernooien en het teamtoernooi gespeeld. Lees snel verder om te weten wie er allemaal in de finale staan.

Jongens Singles halve finales
Om 09:00 uur stonden de halve finales van de singles op het programma. Luke van der Kwast nam het op tegen Leighton Bennett, terwijl Jurjen van der Velde en Marcel Bus het ook tegen elkaar opnamen. Van der Kwast speelde een erg goede wedstrijd, maar kon het niet winnen van Bennett. De Engelsman won met 2-0 in sets en ging naar zijn eerste EK finale. Daarin speelt hij tegen Jurjen van der Velde. Hij won met 2-0 in sets van zijn landgenoot Marcel Bus, in een wedstrijd waar de schrijver erg veel fouten maakte.

Meisjes Singles halve finales
Om 09:00 uur stonden ook de halve finales in het singletoernooi bij de meisjes op het programma. Lerena Rietbergen nam het op tegen de Ierse Katie Sheldon. In de andere halve finale nam Beau Greaves het op tegen Tamara Kovács. In een spannende halve finale wist Rietbergen in de beslissende leg 69 uit te gooien, met Sheldon op een dubbel. Rietbergen zien we later vandaag terug in de finale van de meisjes tegen Tamara Kovács. Zij wist verrassend Beau Greaves met 3- 0 uit te schakelen.

Jongens Team halve finales
Om 10:00 uur stonden de halve finales van het teamtoernooi bij de jongens op het programma. De Nederlandse jongens namen het op tegen Tsjechië en Engeland trof Ierland in de halve finales. De Nederlandse jongens starten erg matig aan de halve finale. Zo kwamen ze zelfs 5-2 achter. Vanaf 6-3 wonnen de Nederlanders 5 legs op een rij voor een 8-6 voorsprong. Van der Velde miste al matchdarts, maar uiteindelijk wist Van der Kwast de dubbel te gooien voor een 9-7 overwinning op Tsjechië! In de finale komen ze Ierland tegen, die duidelijk te sterk was voor Engeland met 9-4!

Finales:
13:00 – Van der Velde/Van der Kwast vs Sedivy/Houdek (Jongens koppelfinale)
13:45 – Greaves/Reeves vs McKinlay/O’Brien (Meisjes koppelfinale)
14:30 – Leighton Bennett vs Jurjen van der Velde (Jongens singlefinale)
15:15 – Tamara Kovács vs Lerena Rietbergen (Meisjes singlefinale)
16:00 – Nederland vs Ierland (Jongens teamfinale)

Image courtesy of FOTO: NDB Darts
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *