Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Alle NDB Rankingkampioenen bekend, Luc Peters pakt eerste NDB titel

Afgelopen middag werd in Nijkerk de laatste NDB Ranking gespeeld, en dus werd de Rankingkampioenen ook bekend. Lees hier meer over de toernooien van Heren A, Heren B, Dames en Paradarters.  

Heren A
Bij de Heren A bleven Martijn Kleermaker en Luc Peters over in de finale. Door de vroege nederlaag van Jeffrey Sparidaans pakte Martijn Kleermaker voor de tweede keer op rij de Nederlandse Rankingtitel. Hij bereikte in Nijkerk de finale met overwinningen op Jacco de Jong (4-0), Bert-Jan Mulder (4-0), Dennis Verhaegen (4-2), Yordi Krassenberg (5-1) en Chris Landman (5-4). Luc Peters, één van aanstormende talenten in Nederland, bereikte zijn tweede finale van het seizoen. Peters bereikte die finale ten koste van Maurice Boeve (4-1), Patrick Schop (4-3), Stefan Schroder (4-0), Wouter Vaes (5-0) en Michel van der Horst (5-1). In de finale gingen de eerste 3 legs van de eerste set met de darts mee. Met een knappe 98-finish brak Peters en pakte daarmee gelijk de eerste set; 3-1. Kleermaker speelde een erg knappe eigen set, want hij gunde Peters geen leg en zo werd het 1-1 in sets. De eerste 3 legs gingen wederom met de darts mee. In de vierde leg gooide Peters een prachtige 121-finish en dat leverde hem zijn allereerste NDB-titel op!  

Halve finales:
Martijn Kleermaker 5-4 Chris Landman
Luc Peters 5-1 Michel van der Horst 

Finale:
Luc Peters 2-1 (3-1,0-3,3-1) Martijn Kleermaker 

Heren B
Bij de heren B waren het Lorenzo Pronk en Pedro Heijnen die de finale haalden. Door het behalen van de finale werd Lorenzo Pronk de nieuwe NDB Rankingkampioen bij de Heren B. Pronk bereikte de finale met overwinningen op Joey de Jong (3-0), Thijs van den Hoogen (3-0), Dylan van Dijk (3-0), Luciano Tardio (3-0) en Hermen Willems (3-2). Heijnen bereikte zijn eerste NDB-finale ten koste van Richard Pronk (3-0), Patrick Bus (3-1), Jan Dijkstra (3-0), Mike van Leeuwen (3-1), Sander Schoot (3-2) en John Nagelhout (3-2). In de finale was het Heijnen die verrassend op een 3-1 voorsprong kwam. Heijnen miste 4 darts op de dubbel om met 4-1 te winnen en 5 darts voor 4-2, waardoor het eindelijk toch 3-3 werd. In de beslissende leg gooide Pronk een prachtige 122-finish en pakte alsnog de 4-3 zege en de titel! 

Halve finales:
Lorenzo Pronk 3-2 Hermen Willems 
Pedro Heijnen 3-2 John Nagelhout 

Finale
Lorenzo Pronk 4-3 Pedro Heijnen 

Dames
Bij de dames waren het Aileen de Graaf en Astrid Trouwborst die de finale mochten spelen. De Graaf verloor op weg naar de finale geen één leg; Manita Schmitz, Sylvia van Hoolwerff, Vanessa Zuidema en Olga Hoogenkamp werd allemaal met een whitewash naar huis gestuurd. Trouwborst verloor één leg op weg naar de finale. De winnares van de Champions League of Darts won van Sharon Prins (3-0), Cecile Hofkamp (3-0), Gwendy Veneman (4-1) en van Femke Herms (4-0). In de finale nam De Graaf al snel een ruime voorsprong van 4-0. Trouwborst hield vervolgens wel haar eigen leg, maar met een 85-finish pakte De Graaf ook de laatste NDB-titel van het seizoen met veel overtuiging! 

Halve finales:
Aileen de Graaf 4-0 Olga Hoogenkamp
Astrid Trouwborst 4-0 Femke Herms 

Finale:
Aileen de Graaf 5-1 Astrid Trouwborst 

Paradarters
Cliff Ruiter heeft de laatste NDB Ranking bij de Paradarters gewonnen, hij rekende in de finale af met Michelovic van Velzen in een beslissende leg! Ondanks de tweede plaats van Velzen is hij wel de nieuwe NDB Rankingkampioen geworden!  

Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.