Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Alle Nederlanders stranden in kwartfinales The Masters

Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode en Michael van Gerwen zijn zondag alle drie uitgeschakeld in de kwartfinales van The Masters. Ten gevolge stoten Chris Dobey, Michael Smith en Rob Cross door naar de halve finales.

Dirk van Duijvenbode speelde de eerste middagwedstrijd tegen Chris Dobey. Bij een tussenstand van 3-3 had nog geen een van de heren een break geplaatst, maar om op een voorsprong van 4-3 te komen, wist Van Duijvenbode met een 10-darter wel een leg van zijn tegenstander af te snoepen. Door middel van een 12-darter kon Dobey het hem echter onmogelijk te maken deze te verzilveren. Zelf wist de Engelsman dat wel te bolwerken. Met nog een break in twaalf pijlen stond hij even later 4-6 voor. Nadat beide spelers nog eenmaal hun eigen legs hielden, wist Van Duijvenbode zijn tegenstander niet bij te houden. Dobey won de partij met 5-10.

Daarna was het de beurt aan Danny Noppert en de Fries kende een prima start. Nadat Smith startte met een twaalfdarter, wist ‘The Freeze’ namelijk drie legs op rij te pakken. Smith sloeg echter keihard terug en pakte op zijn beurt maar liefst zes legs op rij, waaronder ook een 12-darter en meerdere 13-darters waren. Noppert wist nog een break te plaatsen om de tussenstand op te trekken tot 7-4, maar met een 13-darter plaatste Smith eveneens een break en behield hij daarna zijn eigen leg om op matchpoint te komen. Met het veiligstellen van een eigen leg kon Noppert de wereldkampioen nog even remmen, maar daarna pakte Smith toch echt met 10-5 die beoogde plek in de halve finale.

Nadat Peter Wright met sterk spel (101.8 gemiddeld en 50% op de dubbels) won van Jonny Clayton, mocht Michael van Gerwen het opnemen tegen Rob Cross. Om op een voorsprong van 1-3 te komen wist Cross de eerste break van de wedstrijd te plaatsen en in dertien pijlen wist hij deze ook te verzilveren. Vervolgens zou driemaal een leg worden gehouden, waarna Van Gerwen in twaalf darts een break wist te forceren. Cross ‘breakte’ echter meteen terug om vervolgens ook zijn eigen leg veilig te stellen. Nadat beiden hun eigen leg behielden, dwong ‘Voltage’ opnieuw een break af om op matchpoint (5-9) te komen. Met een break in zestien en een ‘hold-of-throw’ in twaalf pijlen kon Van Gerwen zijn tegenstander nog even vertragen, pakte Cross met 7-10 de overwinning.

Resultaten

Chris Dobey (94.88) 10 – 5 (94.58) Dirk van Duijvenbode
Michael Smith (103.33) 10 – 5 (97.13) Danny Noppert
Peter Wright (101.80) 10- 6 (97.87) Jonny Clayton
Rob Cross (99.02) 10 – 7 (96.02) Michael van Gerwen

Halve finales

Michael Smith vs Chris Dobey
Peter Wright vs Rob Cross

Image courtesy of FOTO: Karim Rahnama (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *