Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Alle Noord-Amerikaanse deelnemers US Darts Masters en NADC bekend

Afgelopen avond/nacht werden de laatste twee qualifiers gespeeld voor de US Darts Masters en de North American Championship, de mogelijkheid voor het kwalificeren voor het WK. Lees hier meer.

Qualifier 3
De derde Qualifier werd gewonnen door de Amerikaan Daniel Baggish. Baggish begon het toernooi met een eenvoudige 4-0 overwinning op Aaron Stark. In de tweede ronde werd David Fatum in een beslissende leg verslagen. In de derde ronde werd er wederom met 4-0 gewonnen, dit keer tegen Aaron Christian (4-0). Tijdens de laatste 32 en 16 werd er 4-2 gewonnen van Shawn Burt en Jim Widmayer met gemiddeldes van 104,6 en 91.5. In de kwartfinales versloeg Baggish John Norman Jnr met 4-1, inclusief een gemiddelde van 93,6. Met hetzelfde gemiddelde werd Jim Long met 4-2 verslagen. In de finale was Chris Lim (ja, de zoon van Paul Lim) de tegenstander. Een spannende finale werd het niet, Baggish won 4 legs op een rij in 14,18,12 en 15 darts. De Amerikaan eindigde op een gemiddelde van 101,9.

Qualifier 4
De laatste qualifier werd verrassend gewonnen door Elliot Milk. Milk begon het toernooi met een 4-1 overwinning op Ronald Looker. In de tweede ronde versloeg Milk Ken Hwang in een beslissende leg. Vervolgens werd er met gemiddeldes van boven de 85 gewonnen van Kyle Liddeke (4-1) en Shawn Burt (4-2). In de kwartfinales overleefde Milk 4 matchdarts tegen Nick Linberg, maar won wel met 4-3. In de halve finales was John Part de tegenstander. Doordat Part zijn niveau niet behaalde, won de Amerikaan met 4-1. In de finale was de Canadees Shawn Brenneman de tegenstander. Brenneman speelde de slechtste partij van alle 4 qualifiers, waardoor Milk de finale met 4-0 wist te winnen.

Order of Merit
Na 4 Qualifiers werd de Order of Merit opgemaakt, waarvan de top 4 zich ook kwalificeerde voor de US Darts Masters en de North American Championship. Shawn Brenneman bleek de constantste speler over de 4 qualifiers en eindigde op plaats 1. Darin Young en Jim Long waren ook erg constant en hun zien we voor het eerst terug op een World Series evenement. Om plaats 4 was het enorm spannend. Aan het einde van de 4 qualifiers stonden Gary Mawson, John Norman Jnr en Matt Campbell allemaal op 1500 dollars. Doordat Mawson tijdens het laatste toernooi het beste resultaat van de drie spelers behaalde, zien we hem terug op de US Darts Masters en de NADC. Campbell stond na de eerste dag ruim op kop, maar won op dag twee slechts één wedstrijd.

Image courtesy of FOTO: Stefan Strassenberg (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *