Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Dartbord

Alle SuperLeague kampioenen bekend

Afgelopen zaterdag stond de laatste SuperLeague speelweek op het programma. In overgangsklasse A moest de kampioen nog bepaald worden en in een aantal poules was nog niet zeker wie veroordeeld zou zijn tot het spelen van een promotie/degradatieduel.

Hoofdklasse
In de hoofdklasse stond er niets meer op het spel. Hieronder de laatste uitslagen:
Fanatics – RCT 7-3
Café Kafé – Bosgenoegen 3-7
Twenty Six – Oranje Bar 7-3
Winsum – DKE 6-0
Zwaantjes – Xtreme 6-0

Overgangsklasse A
Een spannende dag waarbij de strijd om het kampioenschap ging tussen The Legend en de Dissel. The Legend had de beste papieren, maar zij kregen het niet voor elkaar in de uitwedstrijd tegen Status Bar. Legend verloor met 6-4 en moest toekijken hoe de Dissel wel een overwinning uit het vuur sleepte in de thuiswedstrijd tegen Kremer. Na een 3-1 achterstand wist de Dissel drie van de vier koppels te winnen en won Arjan Konterman de solo van Alexander Pas. Dissel won zo met 6-4 en dwingt daarmee promotie af naar de hoofdklasse! De Schout gaat komende zaterdag een promotie/degradatieduel spelen, want zij zijn als negende geëindigd. De generale repetitie afgelopen weekend tegen Toornsmit eindigde in 5-5. Verder wonnen de Makkers van Op de Hoek (10-0) en versloeg de Moriaan de Planeet met 9-1.

Overgangsklasse B
Het was al bekend dat Red Alert promoveert, de Dorpsherberg degradeert en dat FF naar Steef een promotie/degradatieduel gaat spelen. Dart Team Venlo stelde de tweede plaats veilig door te winnen van de Dorpsherberg met 7-3. Vrijbuiter is derde geworden na een overwinning op Oranjestad. Kampioen Red Alert won van FF naar Steef, Hemeco en ‘t Pleintje deelden de punten en Nouveau won reglementair van ‘t Haspeltje.

Overgangsklasse C
Leiden was al kampioen, maar de strijd om plek twee en de strijd voor de veilige plek acht was nog erg spannend. Uiteindelijk zouden maarliefst vier teams op een gedeelde tweede plek uitkomen en drie teams op een gedeelde zevende plek. 8-eraf Amsterdam had na een 6-4 zege op de Wyck het beste saldo van de gedeelde nummers twee en is daarmee net als vorig jaar tweede geworden. Prima Darts speelde 5-5 tegen Agnes & Schier en is derde geworden. Omdat Flora Bar met 6-4 won bij Double Bull en de Schot met 8-2 won bij Sonny’s, zijn zij veilig. De Wyck is op basis van saldo de nummer negen geworden en zij spelen komende zaterdag om een plek in SuperLeague seizoen 2019-2020. De laatste uitslag van dit weekend: Dartshop Leiden – Merwehof: 4-6.

Tekst: NDB Darts

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *