Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Alles wat je moet weten over het Asian Championship

Na twee jaar zonder Asian Tour heeft de PDC een nieuwe initiatief bedacht, het Asian Championship dat deze week wordt gespeeld in Japan. Lees hier alles wat je moet weten over het toernooi.

De Asian Tour was voor de PDC de kans om het darten in Azië groter en populairder te maken. Er werden ongeveer 10 tot 12 toernooien per jaar georganiseerd in verschillende Aziatische landen. De top 4 van de Asian Tour Order of Merit plaatste zich aan het einde van het jaar voor het WK. Door de coronacrisis is de tour stopgezet. Dit jaar organiseert de PDC het Asian Championship in Fukuoka (Japan), wat zeker geen vervanging zal worden van de Asian Tour. Alle hoop is gevestigd dat het volgend jaar weer terugkeert.

Het Asian Championship wordt gespeeld van 22 t/m 25 september. Op de donderdag en vrijdag worden de Asian Series gespeeld, terwijl op de zaterdag en zondag het hoofdtoernooi wordt afgewerkt.

Asian Series

Op donderdag 22 en vrijdag 23 september worden 4 kwalificatietoernooien gehouden, de zogenaamde Asian Series. De halve finalisten van elke toernooi kwalificeren zich voor het Asian Championship, een totaal van 16 spelers dus.

Daarnaast kwalificeert de top 10 van de Asian Series Order of Merit na het laatste toernooi zich ook voor het hoofdtoernooi. Deze ranking wordt gebaseerd op punten. Een speler verdient een punt bij elke overwinning vanaf de ronde zonder byes. Het format voor de Asian Series is best of 7 legs.

De spelers die zich hebben ingeschreven voor de Asian Series zijn hier te vinden. Alle wedstrijden zijn live te volgen via deze link. Diverse wedstrijden zullen ook live worden uitgezonden op PDCTV en Youtube.

Programma (Nederlandse tijd)
Donderdag 22 september (04:00 uur): Asian Series 1 & 2
Vrijdag 23 september (04:00 uur): Asian Series 3 & 4

Puntensysteem
Laatste 64: 1
Laatste 32: 2
Laatste 16: 3
Kwartfinales: 4

Asian Championship

Op zaterdag 24 en zondag 25 september wordt het hoofdtoernooi afgewerkt, het Asian Championship. Naast de 26 spelers van de Asian Series zijn er al 22 spelers die zich via een andere weg hebben geplaatst. Alle Aziatische spelers die hebben meegaan aan de World Cup of Darts 2022 hebben zich geplaatst, net als 14 regionale qualifiers. Dit betekent dat het totaal aantal deelnemers terecht komt op 48 spelers.

Deze 48 deelnemers worden verdeeld in 16 groepen van 3 spelers. Alleen de nummer één van de groep gaat door naar de laatste 16. De groepsfase en de laatste 16 worden op de zaterdag gespeeld, de kwartfinales, halve finales en de finale worden afgewerkt op de zondag.

De halve finalisten van het Asian Championship plaatsen zich automatisch voor het aankomende PDC WK in Londen, terwijl de winnaar ook mag deelnemen aan de Grand Slam of Darts in november.

Alle wedstrijden zijn live te volgen via deze link. Diverse wedstrijden zullen ook live worden uitgezonden op PDCTV. Vanaf de laatste 16 wordt er op één bord gespeeld, die wordt livegestreamd.

Programma (Nederlandse tijd)
Zaterdag 24 september (04:00 uur): Groepsfase & Laatste 16
Zondag 25 september (05:00 uur): Kwartfinales, halve finales & finale

Format
Groepsfase: Best of 9 legs
Laatste 16: Best of 9 legs
Kwartfinales: Best of 11 legs
Halve finales: Best of 11 legs
Finale: Best of 13 legs

Prijzengeld
Derde in groep: $1,000
Tweede in groep: $1,500
Laatste 16: $2,000
Kwartfinales: $3,000
Halve finales: $5,000
Runner-up: $7,000
Winnaar: $15,000
Totaal: $100,000

Deelnemers
World Cup deelnemers
Paul Lim 
Harith Lim 
Lourence Ilagan 
Rodolfo Jr. Escaros 
Lee Lok Yin
Ching Ho Tung
Toru Suzuki
Tomoya Goto

Regionale Qualifiers
Christian Perez – Filipijnen
Tay Zhao Cheng – Singapore
Basem Mahmood Mohamed – Bahrain
Tungalag Purevloov – Mongolië
Tatsunami Mitsuhiko – Japan
Leung Man Lok – Hong Kong
Lin Zhiwei – China
Syed Mohd Abdul Mannan – India
Cheng Kam Weng – Macau
Tan Jenn Ming – Maleisië
Kim Yong-Seok – Zuid-Korea
Chen Yan Bin – Taiwan
Chaiyan Paiaree – Thailand
Hussain Nadir Abdulla Ali – Verenigde Arabische Emiraten

Halve finalisten Asian Series (16x)
Top 10 Asian Tour Series Order of Merit

Image courtesy of FOTO: PDC Asia
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *