Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Jules van Dongen - World Cup of Darts 2024

Amerika uitgeschakeld, geschiedenis voor IJsland en Taiwan

Tijdens de middagsessie van dag twee van de World Cup of Darts zijn de eerste landen uitgeschakeld. Daarnaast hebben enkele landen een knock-outwedstrijd veiliggesteld voor vanavond tijdens de laatste groepswedstrijden. Lees hier meer.

Eerste geplaatste land uitgeschakeld

Slechts één geplaatst land wist donderdagavond niet hun eerste wedstrijd te winnen, waardoor ze vrijdagmiddag alweer in actie kwamen. Het ging op het nummer 16 geplaatste Amerika met de in Nederland geboren Jules van Dongen en Danny Lauby. Dit keer kregen ze te maken met een ijzersterk Italië. De Amerikan lieten opnieuw niet hun beste spel zien en verloor daardoor terecht met 4-2 van de Italianen. Italië krijgt vanavond de kans tegen Portugal om voor het eerst de laatste 16 te bereiken.

Eerste World Cup-zeges

Twee landen wisten vrijdagmiddag hun allereerste World Cup of Darts overwinning te boeken. IJsland, dit jaar vertegenwoordigd door Pétur Rúðrik Guðmundsson en Arngrímur Ólafsson, wonnen bij de tweede deelname aan de World Cup hun eerste partij ooit. Ze versloegen Bahrein met 4-0 en schreven daarmee geschiedenis voor het Noord-Europese land. Taiwan debuteert dit jaar op de World Cup. Pupo Teng-Lieh en An-Sheng Lu namen het in hun allereerste wedstrijd op tegen Litouwen, zij werden bestempeld als de grote favoriet in de partij. De heren uit Taiwan speelden echter uitstekend en verrasten door met 4-2 te winnen. Ze eindigden daarnaast ook met een prima gemiddelde van 86,81. Een uitstekend debuut voor het Taiwanese duo.

Nieuw-Zeeland houdt hoop

De Nieuw-Zeelanders gooiden donderdagavond een geweldige partij tegen de Duitsers, maar kochten er uiteindelijk niks voor. Ze stonden in de beslissende leg na 12 pijlen op 42 voor de wedstrijd, totdat Clemens een waanzinnige 124-finish uitgooide voor de wedstrijd. Haupai Puha en Ben Robb revancheerden zich goed, want ze gunden Finland in hun tweede groepswedstrijd geen enkele leg. Nieuw-Zeeland moet hopen op een verrassing van Finland tegen Duitsland om nog door te willen gaan naar de laatste 16.

Hong Kong maakt indruk

Team Hong Kong met Man Lok Leung en Lok Yin Lee maakten indruk in hun eerste partij. Zij versloegen Japan met 4-1, die donderdag nog dichtbij een verrassing waren tegen Australië. Hong Kong produceerden een gemiddelde van 90,99. Met dit niveau zullen ze het vrijdagavond het geplaatste Australië ook moeilijk kunnen maken. Een ander Aziatisch onderonsje tussen de Filipijnen en Singapore werd gewonnen door de Filipijnen met 4-1, waardoor ze het in hun laatste groepswedstrijd opnemen tegen de Belgen voor een plaats in de knock-outfase.

Uitslagen World Cup of Darts (Dag 2)

Gibraltar 4-3 Spanje
IJsland 4-0 Bahrein
Letland 4-2 Denemarken
Canada 4-3 Maleisië
Taiwan 4-2 Litouwen
Noorwegen 4-3 Hongarije
Italië 4-2 USA
Filipijnen 4-1 Singapore
Zuid-Afrika 4-2 Zwitserland
Nieuw-Zeeland 4-0 Finland
Hong Kong 4-1 Japan
China 4-2 Guyana

Programma avondsessie

Zweden vs Gibraltar
Tsjechië vs IJsland
Frankrijk vs Denemarken
Kroatië vs Canada
Ierland vs Taiwan
Polen vs Hongarije
Portugal vs Italië
België vs Filipijnen
Noord-Ierland vs Zwitserland
Duitsland vs Finland
Australië vs Hongkong
Oostenrijk vs Guyana

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *