Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Michael van Gerwen

Amsterdam juicht: Van Gerwen verslaat Heta 

Michael van Gerwen heeft zaterdagavond met 6-4 gewonnen van Damon Heta in de tweede ronde van de World Series of Darts Finals in Amsterdam. Hij gaat daarmee door naar de kwartfinale. 

De Australische Heta, die in de eerste ronde won van landgenoot Gordon Mathers, mocht de wedstrijd aftrappen. Hij zag zijn leg echter in veertien pijlen al meteen afgepakt worden door Van Gerwen. In twaalf pijlen wist de Nederlander deze vroege break ook te verzilveren.  

Met een mooie 100-finish greep Heta vervolgens een leg terug. En na wat gestuntel op de dubbels van beide heren, was ‘The Heat’ ook in staat de tussenstand gelijk te trekken tot 2-2. In zestien pijlen kwam hij kort daarna voor het eerst op voorsprong. 

Van Gerwen liet zijn tegenstander daar echter niet lang van genieten en trok de score in veertien darts gelijk. Onder luid gejoel wist Heta de voorsprong even later terug te pakken, waarna Van Gerwen nógmaals op gelijke hoogte kwam. Met een break plaatste ‘Mighty Mike’ zich vervolgens op één leg afstand van de overwinning. In zestien pijlen was hij in staat die uiteindelijk ook te pakken: eindstand 6-4.  

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:   
Michael van Gerwen:  96.80 / 24.0% 
Damon Heta: 85.93 / 26.7% 

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *