Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Anastasia Dobromyslova kwalificeert zich voor de tweede keer voor het PDC WK

Vanavond werd de eerste dames qualifier gespeeld voor het PDC WK. De winnaar van het kwalificatietoernooi in Düsseldorf kwalificeerde zich voor het WK, hetzelfde geldt voor het kwalificatietoernooi dat volgende week voor de spelers in Engeland en Ierland wordt gespeeld. Lees hier meer over het kwalificatietoernooi.

De eerste dame die ooit meedeed aan het PDC WK voor de heren was Gayl King uit Canada. In 2009 wist de Russische Anastasia Dobromyslova het PDC WK ook te halen. Aan het PDC World Championship van 2019 zal voor het eerst twee dames mee gaan doen. Dat zullen de winnaars van de Rest of the World Qualifier en de UK Qualifier worden. De Rest of the World Qualifier werd vanavond gespeeld in het Duitse Düsseldorf. In totaal deden er 82 vrouwen aan het kwalificatietoernooi mee, waaronder 9 Nederlanders.

In de eerste ronde zorgde Marjolein Noijens meteen voor een stunt, want ze versloeg één van de favorieten Corinne Hammond met 4-3. De laatste 32 was het eindstation voor Aileen de Graaf, Vicky Pruim, Aletta Wajer en Sharon Prins. De Graaf verloor van Stefanie Lück met 4-3, de Zweedse Pruim verloor van Stefanie Rennoch. Wajer verloor van landgenoot Noijens met 4-2, terwijl Prins met 4-1 verloor van de ervaren Irina Armstrong. De overige favorieten wisten allemaal hun wedstrijden te winnen en bereikten daarmee de kwartfinales. Bij de kwartfinales was er nog één Nederlander over, dat was Marjolein Noijens.

De nummer 1 geplaatste Mikuri Suzuki nam het in de kwartfinales op tegen landgenoot Sayaka Kameo. Met een 4-1 overwinning bereikte Suzuki de halve finales van de Rest of the World Qualifier. Anastasia Dobromyslova versloeg in haar kwartfinale de Poolse Karolina Podgorska met 4-1. Voor de Nederlandse Noijens was het na de kwartfinales klaar. Ze verloor met 4-0 van Neuza Beatriz da Cunha Araujo uit Portugal. De vrouw van Kim Huybrechts, Dana Verhaegen verloor in de kwartfinales met 4-2 van de Duitse Silvia Dolores Keller.

In de eerste halve finale namen de twee grote favorieten voor het WK-ticket het op tegen elkaar, Dobromyslova tegen Suzuki. In een halve finale met hoog niveau wist de Russin met 5-2 te winnen. De tweede halve finale werd gewonnen door Keller met 5-2 tegen Araujo.

De Finale van Rest of the World Qualifier ging tussen de Russische Anastasia Dobromyslova en de Duitse Silvia Dolores Keller. Een spannende finale werd het niet, Dobromyslova won met een whitewash; 6-0! Hierdoor gaan we ‘From Russia With Love’ voor de tweede keer terug zien in Alexandre Palace!

Bekijk hieronder de uitslagen terug:

Laatste 16:
Mikuri Suzuki 4-2 Stefanie Lück
Sayaka Kameo 4-2 Snezana Veljkovic
Karolina Podgorska 4-3 Stefanie Rennoch
Anastasia Dobromyslova 4-0 Bärbel Holst
Neuza Beatriz da Cunha Araujo 4-2 Vanessa Zuidema
Marjolein Noijens 4-2 Karina Nagapetynants Kaenzig
Dana Verhaegen 4-1 Jana Bormann
Silvia Dolores Keller 4-3 Irina Armstrong

Kwartfinales:
Mikuri Suzuki 4-1 Sayaka Kameo
Anastasia Dobromyslova 4-1 Karolina Podgorska
Neuza Beatriz da Cunha Araujo 4-0 Marjolein Noijens
Silvia Dolores Keller 4-2 Dana Verhaegen

Halve finales:
Anastasia Dobromyslova 5-2 Mikuri Suzuki
Silvia Dolores Keller 5-2 Neuza Beatriz da Cunha Araujo

Finale:
Anastasia Dobromyslova 6-0 Silvia Dolores Keller

Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.