Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Anderson en manke Wright delen punten in Nottingham

Gary Anderson en Peter Wright moesten beide met een gelijkspel genoegen nemen in Nottingham. Wright zal hier het meest tevreden mee zijn.

Met alle focus op Fallon Sherrock werd het duel tussen twee in topvorm verkerende Schotse wereldkampioenen een beetje aan de kant gedrukt. Aan Peter Wright en Gary Anderson dus de taak om te laten zien dat zij ook de aandacht verdienden. De aandacht ging meteen bij de walk on al naar Wright. Hij deed zijn dansje maar voorzichtig en leek last te hebben van zijn enkel. Dat was ook tijdens de wedstrijd duidelijk te zien, het lopen ging erg moeizaam. Met een 16-darter opende Anderson de wedstrijd, waarna Wright met een 15-darter reageerde. Vanaf 160 miste Wright daarna tops voor de break, waarna Anderson toch op 2-1 kwam. Wright schroefde zijn niveau snel op en bracht de stand weer op gelijke hoogte met een 11-darter. Met een 14-darter stoomde hij door en pakte hij de break.

Een leg later lieten ineens de dubbels Wright in de steek. Hij miste er vijf, maar doordat Anderson ver weg bleef won hij alsnog de leg in 22 pijlen. Anderson sloot aan met een 17-darter, waarna ‘The Flying Scotsman’ de break ongedaan maakte met een 18-darter. Met een 15-darter waren de rollen weer volledig omgedraaid, Anderson kwam op 5-4. Hij leek door te pakken, maar doordat hij twee pijlen miste op de dubbels liet hij Wright toch in de wedstrijd. Het koste hem uiteindelijk ook de overwinning. Hij hield zijn eigen leg in 17 pijlen, waarna Wright er met een 12-darter en 101-finish een gelijkspel uit sleepte. Van de verwachte topwedstrijd was achteraf geen sprake, al lieten beide mannen wel af en toe wat briljants zien.

Gary Anderson: 95.58 / 37.5%
Peter Wright: 88.72 / 42.86%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *