Anderson en Price door naar volgende ronde, Webster verrast

Afgelopen avond werden de laatste poulewedstrijden van de poule A-D gespeeld. Welke 8 spelers plaatsten zich voor de laatste 16?

Groep A
Adrian Lewis vs Jim Williams
Een belangrijke wedstrijd. De winnaar gaat namelijk achter Van Gerwen door naar de volgende ronde. Adrian Lewis was natuurlijk de favoriet, maar Williams deed zeker niet onder in deze wedstrijd. Williams kwam, ondanks de eerste leg van de wedstrijd te verliezen, zelfs met 1-3 voor. Maar wist daarna geen leg meer te pakken. Lewis pakte 4 legs achter elkaar, waaronder dus 2 breaks, en had zo zijn ticket naar de knockout-rondes te pakken.

Michael van Gerwen vs Ross Smith

Door naar volgende ronde: Michael van Gerwen en Adrian Lewis

Groep B
James Wade vs Steve Lennon
Steve Lennon had nog een kleine kans om de knockout fase te bereiken: er moest minstens met 5-2 van James Wade worden gewonnen. Wade zou juist met het behalen van 4 legs de koppositie vaststellen, bij 3 legs was hij zeker van de volgende ronde. Dit was ook al snel het geval. Met een 15-darter brak hij Wade de Ier meteen, waarna hij met een 19-darter de break verzilverde. Na drie missers van Lennon mocht hij zelfs al de 3-0 maken, waardoor hij de volgende ronde veiligstelde. Het leek alsof Wade daar ook meteen genoegen mee nam. Hij begon helemaal niks meer te gooien en zag Lennon terugkomen naar 3-3, met legs in 14, 17 en 18 pijlen. Met een 18-darter pakte Lennon zelfs de voorsprong. Wade moest nu nog iets laten zien om eerste te worden, en met een 14-darter deed hij dit. Toch ging de zege naar Lennon. Met een 14-darter pakte hij zijn tweede zege in de groep, maar toch is hij uitgeschakeld.

Ian White vs Wesley Harms

Door naar volgende ronde: James Wade en Ian White

Groep C
Robert Thornton vs Mikuru Suzuki
Robert Thornton had voorafgaand een uitstekende uitgangspositie. Winnen met 5-2 betekende zekerheid van de volgende ronde, bij een kleinere overwinning of nederlaag werd het afwachten. De Schot moest het opnemen tegen Mikuru Suzuki, die toch wel aardig staat te spelen. Met een 20-darter kwam Thornton snel op voorsprong, nadat Suzuki de bull voor de break. Met een 19-darter pakte Suzuki daarna wel haar leg. Thornton versnelde met een 130-finish voor een 12-darter, maar een 16-darter van Suzuki leverde weer een gelijke stand op. Thornton moest de Japanse afschudden en met weer een 12-darter, nu met 103-finish, bracht hem weer een leg. Toch moest hij toezien hoe Suzuki ook weer een leg pakte. ‘Miracle’ deed dit in 17 pijlen. In zijn eigen legs moest ‘The Thorn’ het doen, want nu ramde hij er een 13-darter in. Er leek een beslissende leg te gaan komen, maar nadat Suzuki de grote 20 miste vanaf 60 had ze niet genoeg aan 1 pijl op tops. Thornton gooide dubbel 10, maar was daardoor wel afhankelijk van Price vs Van den Bergh.

Gerwyn Price vs Dimitri van den Bergh
Bij een 5-4 overwinning van Dimitri van den Bergh op Gerwyn Price zouden beide darters doorgaan, een zou Robert Thornton alsnog derde worden. Bij elke andere uitslag ging de Schot door. Al snel leek het daar ook op uit te draaien. Van den Bergh miste in de eerste leg vier pijlen op dubbel 16, waarna Price met een 16-darter instapte. Met legs in 13, 15 (met 110-finish) en 14 stoomde Price door naar een 4-0 voorsprong. Van den Bergh herstelde zich nog snel met een 18-darter, en na drie gemiste matchdarts van Price kon hij er zelfs 4-2 van maken. Toch kwam de overwinning er: met een 15-darter pakte hij de groepswinst en deed hij Robert Thornton een enorm plezier.

Door naar volgende ronde: Gerwyn Price en Robert Thornton

Groep D

William O’Connor vs Dave Parletti
Bij winst had William O’Connor nog kans om door te gaan naar de volgende ronde, maar het lukte hem niet. De Ier gooide ruim onder zijn niveau en BDO-speler Dave Parletti speelde een solide wedstrijd. Parletti mocht aan de wedstrijd beginnen en verloor geen enkele eigen leg. Hij breakte eenmaal en dat was genoeg voor een 5-2 overwinning, maar niet voor een ticket naar de volgende ronde.

Gary Anderson vs Darren Webster
Gary Anderson speelde een goede wedstrijd, maar kon niet op tegen Darren Webster die nog beter stond te gooien dan de Schot. Maar het werd een spannende wedstrijd. Gary Anderson kwam met 2-0 voor, maar moest daarna zijn meerdere erkennen aan Webster die uiteindelijk op 3-3 kwam. Het niveau van beiden mannen werd hoger, maar er werd geen leg gebroken. Darren Webster ging met de winst naar huis en was zo zeker van een ticket naar de volgende ronde.

Door naar de volgende ronde: Gary Anderson en Darren Webster

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Inhoudsopgave

Anderson en Price door naar volgende ronde, Webster verrast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *