Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gary Anderson

Anderson laat Petersen kansloos, Bunting ook door

Naast de partij van de Vincent van der Voort stonden er nog twee andere partijen op het programma in de middag. Lees hier meer.

Stephen Bunting vs Ryan Searle

De tweede partij van de middag ging tussen twee Engelsmannen. Searle won de bull en mocht de partij beginnen. Bunting plaatste in de eerste leg meteen een break door in 17 pijlen uit te zijn. De break werd verzilverd met een knappe 87-finish. Een leg later produceerde Searle zijn eerste 180’er en dat bracht hem in 14 darts op het scorebord; 2-1. In de vierde leg kreeg Searle de kans op de rebreak, maar 85-finish werd gemist op de bull. Hierdoor pakte Bunting via dubbel 8 de set af.

Bunting begon na de pauze aan de tweede set en deed dat door in 16 darts zijn eigen leg te houden. Searle antwoordde goed en met een 171-score en tops voor 1-1. Searle miste in de derde leg een 170-finish op de bull, maar kreeg geen tweede kans. Bunting hield zijn eigen leg met een knappe 110-finish. In de vierde leg kreeg Bunting al zijn eerste setdart, die werd gemist op de bull waardoor Searle er via dubbel 19 2-2 van maakte. Een goede beslissende leg volgde voor beide heren, ze stonden allebei na 9 darts onder de 100. Ze misten beide heren de bull voor de finish, maar het was Bunting die via dubbel 8 op een 2-0 voorsprong kwam.

Na de tweede pauze begon Searle aan de derde set. Searle gooide in zijn tweede beurt een maximale score en hield in 14 darts zijn eigen leg. Bunting antwoordde goed met een 180’er in zijn eigen leg, maar het was Searle die wel een kans kreeg op de break. ‘Heavy Metal’ miste twee pijlen op de dubbel, waardoor Bunting er via dubbel 18 1-1 van maakte. De tweede break volgde in leg 3, met een 14-darter kwam ‘The Bullet’ 2-1. Bunting verzilverde de break niet, hij miste 6 pijlen op dubbel 18 voor 3-0. Searle profiteerde en brak via dubbel 10 terug naar 2-2. Wederom moest er een beslissende leg aan te pas komen. Ondanks een maximale score van Bunting, ging Searle er met een 89-finish alsnog met de set ervandoor.

Bunting begon aan de vierde set, maar begon niet al te best. Searle wist hiervan te profiteren en plaatste via dubbel 19 gelijk de break. Searle verzilverde de break niet, met een knappe 70-finish brak Bunting terug. Twee erg sterke legs volgde, in het nadeel van Bunting. Bunting miste twee pijlen op de dubbel voor een 77-finish, waardoor Searle voor de derde break zorgde via dubbel 3. In de vierde leg gooide Bunting twee 180’ers en Searle één. Toch was het Searle die via tops er 2-2 in sets van maakte.

Na de laatste pauze begon Searle aan de vijfde set. Bunting begon geweldig aan de set, want met scores van 134-140-177 en een finish van 50 in 11 legs leverde dat hem meteen de break op. De break werd in 17 darts verzilverd voor een 2-0 voorsprong. In de derde leg kreeg Searle 4 pijlen om terug te komen tot 2-1, maar die werden gemist. Hierdoor kwam Bunting via dubbel 8 op een 3-2 voorsprong in sets.

Diezelfde Bunting mocht ook aan de zesde set beginnen. Een 18-darter leverde Bunting een 1-0 voorsprong op. Searle bleef vechten voor zijn kansen en dat beloonde hij met een 100-finish in 12 darts voor 1-1. Met een belangrijke 85-finish zorgde Searle voor de broodnodige break. Bunting kreeg de kans om meteen terug te breaken, maar miste een 47-finish. Searle bracht met een 13-darter de stand op 3-3 in sets.

Searle was de speler die de beslissende zevende set mocht beginnen. Hij begon erg goed aan de set, want met een 145-finish hield hij zijn eigen leg. Een 11-darter volgde voor Searle, die dankzij een 90-finish op een 2-0 voorsprong kwam. Bunting gaf niet op, want hij brak meteen terug met een 11-darter voor 2-1. Bunting begon de vierde leg met zijn tiende 180’er en dwong met een 107-finish een allesbeslissende leg af, Searle stond te wachten op 41. Bunting stond na 9 darts onder de 100, hield zijn zenuwen onder bedwang en maakte het in 13 darts alsnog af! ‘The Bullet’ zien we dankzij een 4-3 zege terug in de kwartfinales van het WK, sinds 2015.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Stephen Bunting: 97,81 / 35,71%
Ryan Searle: 98,15 / 40,00%

Devon Petersen vs Gary Anderson

De laatste partij van deze middag ging tussen Devon Petersen en Gary Anderson. de Zuid-Afrikaan mocht de partij beginnen, maar het was de Schot die in 15 darts voor de eerste break van de wedstrijd zorgde. Anderson wist de break te verzilveren, ondanks verscheidene darts van Petersen om terug te breken. Petersen bleef moeite op de dubbels houden, want ook in leg 3 miste hij er 2. Anderson profiteerde optimaal en met een 60 finish ging de eerste set met 3-0 naar ‘The Flying Scotsman’.

Na de eerste onderbreking pakte Petersen wel meteen zijn kans. In de leg die Anderson was begonnen, produceerde Petersen een 110 finish en zorgde zo voor de break. De break werd verzilverd door Petersen via de dubbel 12. De derde leg ging wel naar Anderson, die zichzelf in de set hield met een fraaie 160 finish. Ook de break achterstand werd weggepoetst door Anderson via de dubbel 2 en het was de Schot die nu voor de wedstrijd mocht gaan gooien. Ondanks een 2-0 achterstand ging ook deze set naar Anderson, die met een knappe 97 finish op een 2-0 voorsprong in sets wist te komen.

Na de tweede onderbreking was het Petersen die de eerste leg wist te behouden. Met een 70 finish pakte hij de eerste leg en ook let 2 ging naar de Zuid-Afrikaan. Met een 14-darter wist hij Anderson te breken. De break wist Petersen niet te verzilveren, want ook Anderson wist een 14-darter te gooien om terug te breken. Deze break werd wel verzilverd door Anderson, die 74 met 2 darts finishte. Leg 5 leek een hele belangrijke te worden voor Petersen, maar het was Anderson die de set wist te winnen. Met een 12-darter kwam de Schot op een 3-0 voorsprong in sets.

Anderson leek een gevoelige tik uit te delen in de eerste leg van de vierde set. Met een 80 finish ging ook deze leg naar de Schot, en kwam een plaats bij de laatste 8 in zicht. Met een 11-darter wist Anderson ook nog eens de break te plaatsen en hiermee kwam hij ook op matchpoint. Anderson liet er geen gras over groeien en maakte de partij meteen af. Met een 64 finish besliste hij de partij en plaatste hij zich voor de laatste 8 van het WK!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gary Anderson: 95,55 / 54,55%
Devon Petersen: 94,97 / 28,57%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *