Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Anderson met sterk spel naar halve-finale

Op de eerste avond van de kwartfinales mochten Gary Anderson en Simon Whitlock elkaar uitdagen. Is de vorm van Anderson goed genoeg om de uitstekend spelende Whitlock te verslaan?

Snelle voorsprong Anderson

De Schot begon sterk aan de eerste sessie. Hoewel het bord weer helemaal gesloopt werd door de pijlen van Whitlock, pakte Anderson de enige break. Hij mocht de pauze ingaan met een 4-1 voorsprong. Na de pauze pakte Whitlock met een 100-finish zijn eigen leg op (4-2). Toch was Anderson nog steeds de sterkere. Met name scorend was hij beter, wat ervoor zorgde dat hij zijn voorsprong mocht uitbreiden (5-2).

Whitlock moest nog erg inkomen in de wedstrijd. In de navolgende eigen leg begon hij opnieuw te wankelen. Anderson kreeg opnieuw kansen, maar toch pakte Whitlock via dubbel 16 alsnog zijn eigen leg: een cadeautje (5-3). Beide legs werden behouden, inclusief een goed scorende leg van Whitlock (6-4). De Australiër won dan wel de sessie, maar kon nog niet tevreden zijn over zijn spel. Zou de pauze hem goed doen?

Bijzondere finish Whitlock

Het leek er wel op. ‘The Wizard’ kreeg zelfs een pijl om ‘The Flying Scotsman’ te breaken, helaas lukte dit niet. Anderson pakte zijn eigen leg via dubbel 4 (7-4) en ditzelfde werd ook gedaan door Whitlock met een 108-finish (7-5). Desondanks moest de Australiër nog steeds een break plaatsen. Die break kwam direct hierna met een fenomenale finish. 120 werd uitgegooid via 20-bull-bull (7-6). De wedstrijd werd weer spannend! Voor even althans… Whitlock bracht zichzelf opnieuw in moeilijkheden; wist zijn leg niet te finishen. Anderson deed dit wel, via dubbel 5 (8-6). De Schot mocht de pauze ingaan met een 9-6 voorsprong.

Break na break volgde na de pauze. Nadat Whitlock 10-7 maakte, gooide de nummer 16 van de wereld een sterke 114-finish (10-8). Met name finishend was Whitlock sterk op de belangrijke momenten. Dit bleek ook in de leg die volgde. Via dubbel 5 breakte hij de Schot en maakte de wedstrijd opnieuw spannend (10-9). De gelijkmaker kwam op dubbel 16 (10-10). Een geweldige reeks van gewonnen legs van Simon Whitlock.

Na het verliezen van de eigen leg (12-10), leek Anderson weer volledig het initiatief te hebben. Toch was niets minder waar. Whitlock finishte sterk en kwam terug tot 12-12. De eerste voorsprong moest nog even afwachten voor Whitlock. De voorsprong kwam er niet. Anderson wist te overtuigen, waar Whitlock ondermaats was in de laatste legs. Vier legs op rij werden gewonnen door Anderson die zich kwalificeert voor de halve-finale.

Gemiddelden/Finishpercentage
Gary Anderson: 98.09 / 31.37%
Simon Whitlock: 95.29 / 50%

Image courtesy of FOTO: PDC/David Callow
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *