Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gary Anderson

Anderson simpel langs Lewis, O’Connor klopt Lauby

Een echte kraker werd het langverwachte duel tussen Gary Anderson en Adrian Lewis niet: Anderson won redelijk simpel met 3-1. O’Connor en Lauby zorgden voor de partij van de avond.

William O’Connor vs Danny Lauby

In de eerste partij was Danny Lauby de onbekende speler, maar dat hoefde niet te betekenen dat hij onder doet van O’Connor. In de eerste set liet Lauby wel gelijk zien dat hij kan darten. Hij pakte de eerste leg gelijk met een break en het spektakel was begonnen. Ook O’Connor had geen last van zenuwen, hij antwoordde met een 11-darter om terug te breken en dit kunstje herhaalde hij ook om de break te verzilveren. In de vierde leg kreeg Lauby nog wel twee pijlen om ook zijn leg te houden, maar hij mistte. William O’Connor won de eerste set met 3-1 en een gemiddelde van 106.

Om een wedstrijd te krijgen, is het nu de beurt aan Lauby om zijn set te houden. hij begon goed aan deze taak en hield de eerste leg. Vervolgens leek Lauby ook te breken, maar hij mistte twee pijlen om dit te doen. Lauby mistte vervolgens ook een pijltje om zijn leg te houden. O’Connor raakte vanaf 70 de T18 en gaf zich zo twee pijlen op de dubbel, hij gooide 70 uit en hiermee maakte hij het verschil in de tweede set. Lauby kreeg nog een pijl vanaf 76 om de set te redden, maar ook deze mistte hij, waardoor O’Connor ook de tweede set kon pakken. Lauby liet deze partij liggen op de dubbels en hier profiteerde O’Connor van.

In de derde sessie had Lauby een onmogelijke taak om nog door te gaan. Er was in de derde sessie wel een verschil, Lauby wist de dubbels nu wel te vinden. In de eerste leg was er nog niets aan de hand voor O’Connor en ook in de tweede leg stond O’Connor ook te wachten op 80, Maar Lauby gooide 116 weg. Vervolgens mocht Lauby ook breken en hij verzilverde de derde set met een 117 checkout. In de vierde set begon Lauby erg slecht en mocht O’Connor breken in zeven beurten. Dit leek Lauby met een 180-er gelijk goed te maken, maar O’Connor gooide een hele knappe 84 finish. De 2-0 voorsprong leek toch genoeg te zijn, maar omdat O’Connor mistte 3 matchdarts en hielp Lauby zo weer terug in de wedstrijd. Lauby wist ook te breken en hield de derde leg met een 121 finish om een beslissende leg af te dwingen.

Het was een eerste ronde partij en dus kwam er geen verlenging, het werd een best of 5. O’Connor begon deze fantastisch met een 12-darter, Lauby wist weinig druk op de legs van O’Connor te zetten. de nervositeit bij beiden spelers. Lauby had moeite om de D20 te raken en O’Connor had zeven(!) pijlen nodig om de dubbel te gooien. Lauby wist nog wel een last leg decider af te dwingen, maar hij wist geen druk te zetten op O’Connor te zetten. De druk kwam op beiden armen te staan. De trippels waren spaarzaam. O’Connor liep scorend uit, maar miste weer twee matchdarts. Zo kreeg Lauby ook een matchdart vanaf 121. Lauby mistte en zo raakte O’Connor. O’Connor sloeg de comeback van Lauby af.

Gemiddeldes / dubbelpercentages:
William O’Connor: 96.02 / 33.3%
Danny Lauby: 93.46 / 41.7%

Ryan Meikle vs Fabian Schmutzler

Met zijn 16 jaar is Fabian Schmutzler de jongste deelnemer aan deze editie van het PDC WK. De jonge Duitser mocht het in zijn eerset ronde-partij gaan opnemen tegen Ryan Meikle. De Engelsman mocht de partij beginnen en wist deze te houden via de dubbel 8. Met een keurige 80 finish kwam Meikle op een 2-0 voorsprong in de eerste set. Ondanks een 180 score van Schmutzler wist de jonge Duitser niet echt door te drukken. Met een 21-darter ging de eerste set in 3-0 naar Meikle.

Na de eerste onderbreking was het Schmutzler die de wedstrijd mocht hervatten. Hij wist de leg echter niet te winnen, want het was Meikle die de dubbel 20 wist te vinden. Schmutzler wist deze break snel te herstellen door een 14-darter te gooien, maar zag zichzelf in de derde leg ook weer gebroken worden door Meikle met een 12-darter. “The Barber kende ietwat moeite met het vinden van de laatste dubbel in de tweede set, maar met een 17-darter ging de set alsnog naar Ryan Meikle.

Meikle opende de derde sessie van de partij en won de eerste leg van set 3 met een 48 finish. Beide mannen gaven elkaar een handjevol kansen om de tweede leg te pakken en het was Meikle die hier als eerste van profiteerde via de dubbel 1. Met Meikle op matchpoint mocht Schmutzler deze set geen enkele leg meer verliezen. Toch leek het erop dat het gebrek aan podium-ervaring de jonge Duitser een beetje opbrak op de beslissende momenten. Meikle liep ook in leg 3 weg en kreeg 3 matchdarts. Deze werden echter gemist, waarna Schmutzler knap terug kwam door 62 te finishen. Ook in leg 4 kreeg Meikle een matchdart, maar ook deze werd gemist. Schmutzler behield zijn eigen leg en een vijfde leg moest uitkomst bieden. Meikle begon deze ijzersterk met scores van 180 en 140. Met Schmutzler op gepaste afstand kreeg “The Barber” de volgende matchdarts. Matchdart 7 werd geraakt, waardoor Ryan Meikle zich plaatste voor de tweede ronde op het WK Darts!

Gemiddeldes / dubbelpercentages:
Ryan Meikle: 89,3 / 33,3%
Fabian Schmutzler: 89,14 / 33,3%

Gary Anderson vs Adrian Lewis

Dag twee van het WK werd afgesloten met een duel tussen twee mannen die beide al twee keer wereldkampioen werden: Gary Anderson vs Adrian Lewis. Jaren lang was dit een duel om de vingers bij af te likken, maar doordat Adrian Lewis langzaam is afgegleden op de wereldranglijst werden de ontmoetingen zeldzaam. Nu, al in de tweede ronde van het WK, beloofde het weer veel. De eerste leg liet echter zien dat dit ook valse hoop kon zijn. Lewis won de leg in 19 pijlen. Anderson speelde met nieuwe pijlen, maar helemaal lekker leek het nog niet te vallen. Hij kwam in de eerste set nog wel op voorsprong met een 116-finish, maar na een knappe 96-finish, gevolgd door een 16-darter, was de eerste set toch voor Lewis.

Met een 15-darter verscheen Anderson prima uit de pauze. Een 14-darter volgde en het niveau leek omhoog te gaan. Lewis zakte wat weg, waardoor het aan ‘The Flying Scotsman’ was om deze set met maar liefst 3-0 te winnen. Met een 15-darter stootte hij door: de break in set drie was te pakken. Net als in de eerste set reageerde Lewis echter meteen en zo leek het voordeel weer weg. Niets was minder waar: met legs in 12 en 15 snoepte Anderson de leg van Lewis was. Twee knappe finishes van 85 en 92 (met twee keer dubbel 18) hielpen.

Lewis stond met de rug tegen de muur. Ondanks een prima eerste wedstrijd leek hij wederom een toernooi in de tweede ronde te moeten verlaten. Anderson was los en wist de tripels nu makkelijk te vinden. Een 13-darter werd opgevolgd met een 12-darter voor nog maar eens een break, waardoor de Schot op matchpoint kwam. Lewis hielp hem daarna meteen aan de zege: ‘Jackpot’ miste vier pijlen om de wedstrijd nog in leven te houden, waarna Anderson er een einde aan kon maken. Bij vlagen was Anderson sterk, maar doordat Lewis hem het niet moeilijk kon maken hoefde het ook nog niet 100% te zijn.

Gemiddeldes / dubbelpercentages:
Gary Anderson: 93.74 / 45.8%
Fabian Schmutzler: 92.07 / 33.3%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *